Brokkoligrateng med makaroni og ost
Ikke kast brokkolistilken! Bruk den heller i en fargerik og god brokkoligrateng med makaroni og ost. Den sunne grønnsaken har aldri smakt så godt.
35min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
1 sssmør
2 stkbrokkoli (evt. 1 stk brokkoli og 1 stk blomkål)
200 gmakaroni
1 buntvårløk (i biter)
6 stkegg
3 dlmelk
1 feddhvitløk, finhakket
100 gblåmuggost (fks. Tine Selbu Blå, smuldret)
50 grevet gulost
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 220˚C. Gni en stor ildfast form inn med litt smør.
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær i staver.
Kok makaroni i lettsaltet vann til pastaen så vidt er kokt. Det skal være litt tyggemotstand. Tilsett brokkolien når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
Hell av kokevannet og la alt renne godt av seg.
Skyll og rens vårløken og skjær i 1-2 cm lange biter. Bland sammen med brokkoli og makaroni og ha over i den smurte formen.
Visp sammen egg, melk, finhakket hvitløk, smuldret blåmuggost og revet gulost. Smak til med salt og pepper og hell over den ildfaste formen.
Stek midt i ovnen i ca. 25-35 minutter, til eggestanden har stivnet og osten på toppen har smeltet
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆