Kvikklunsjkake er like gøy å lage som den er å spise. Den imponerende kaken passer til de fleste anledninger og blir garantert kakebordets store blikkfang!

Bak det fantastiske utseendet til kvikklunsjkaken skjuler det seg en saftig sjokoladekake som er overraskende enkel å lage. Det gjør den perfekt til alt fra barnebursdager og konfirmasjoner, til morsdager og påskekos i solveggen.

Kvikklunsjkake til alle anledninger

Dersom du allerede har en favorittoppskrift på sjokoladekake, kan du fint bruke den og dekorere med Kvikk Lunsj-staver og favorittgodteriet. Det er jo tross alt pynten som er stjerna her.

Den populære kaken er i også veldig enkel å tilpasse til anledningen den skal serveres i. Bruk for eksempel marsipanegg til påske, marengs og friske bær i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått til 17. mai, eller bare pastellfarget godteri til barnedåpen. Uansett blir denne kaken garantert kakebordets midtpunkt.

5 fantastiske festkaker:

  1. Snickerskake med peanøtter og karamell
  2. Nydelig prinsessekake med vaniljekrem
  3. Himmelsk saftig sitronkake
  4. Herlig daimiskake med marengsbunn
  5. Fløyelsmyk og god oreokake
kvikklunsjkake stykke

Oppskrift på kvikklunsjkake

Til en kakeform på 22 cm i diameter trenger du:

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 125 g smeltet smør
  • 1,5 dl melk
  • 175 g hvetemel
  • 50 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt

Glasur og pynt:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 300 g melis, siktet
  • 50 g bakekakao, siktet
  • 2 ss ekstra sterk kaffe (avkjølt)
  • 4-5 pk. Kvikk Lunsj-sjokolader
  • Non Stop
  • Marengstopper
  • Lakriskuler

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 170˚C. Fest bakepapir i bunnen av springformen og gni sidene inn med smør eller olje slik at det blir enklere å feste bakepapir langs kanten.
  2. Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5-7 minutter.
  3. Smelt smør i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør inn melk.
  4. Sikt mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt sammen i en egen bolle.
  5. Bytt til K-krok på kjøkkenmaskinen og kjør eggedosisen på laveste hastighet mens du tilsetter mel- og smørblandingen vekselsvis til alt er godt blandet.
  6. Hell kakerøren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter. Bruk kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.
  7. Lag glasuren: Visp smør, melis og kakao sammen i kjøkkenmaskinen.
  8. Tilsett kaffe og pisk videre. Jo mer du pisker, jo lysere blir kremen.
  9. Montering: Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Legg bunne på et kakefat og smør et lag sjokoladekrem jevnt utover.
  10. Legg deretter på den andre kakebunnen og bruk sprøytepose til å fordele resten av kremen på toppen og sidene. Smør til slutt kremen jevn utover med kakespatula eller slikkepott.
  11. Bruk en kniv med oppvarmet knivblad og skjær Kvikk Lunsj-sjokoladene i to på tvers og deretter del opp i staver. Det varme knivbladet gjør at ikke sjokoladen sprekker så lett og snittene blir penere.
  12. Sett Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt hele kaken. Pynt toppen med Non Stop, marengstoppe og lakriskuler. Kaken kan også pyntes med friske bær som jordbær og bringebær.