Alle elsker focaccia! Så hvorfor ikke prøve den søte varianten, nemlig bollefocaccia?

Bollefocaccia er en søt variant av den klassiske focacciaen.  Du kan bytte ut blåbær med andre bær - eller kanskje prøve sjokolade?

Denne oppskriften har vi fått av Elin Vatnar Nilsen, som bor på Jessheim og er utdannet konditor. Oppskriften finner du både på bloggen krem.no og i boka "Alle kan bake", utgitt på Cappelen Damm forlag.

Oppskrift på bollefocaccia med blåbær og vaniljekrem 

  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl lunken melk
  • 75 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 1/2 pakke ferdig vaniljekrem
  • 1 pk ferske blåbær (eller frosne)

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre i en bolle. Rør ut gjæren i lunken melk og bland med det tørre.
  2. Tilsett smeltet smør og egg.
  3. Elt deigen godt til den er smidig.
  4. Pakk bakebollen inn i en pose og sett deigen til heving på et varmt og fuktig sted.
  5. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse (minimum 1 time), knas deigen og helles utover en smurt, stor langpanne (42x29cm).
  6. Varm ovnen til 220 grader.
  7. Lag små groper  i deigen med fingerne og sett til etterheving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) i ca. 30 minutter
  8. Trykk gropene ned igjen og fyll dem med vaniljekrem.
  9. Dryss over blåbær. Du kan bruke friske eller frosne bær.
  10. La heve videre i ca. 30 minutter. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du steker på nest nederste rille i 7-10 minutter.
  11. Pynt gjerne med litt melis.