Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Clafoutis – fransk ovnspannekake med bær

Pannekaker kan serveres på mange måter. Clafoutis er en fransk pannekake som stekes i langpanne, er herlig sommerdessert som det ikke tar altfor lang tid å lage.

Clafoutis – fransk ovnspannekake med bær

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

smør (smeltet)

bringebær

blåbær

sukker

egg

hvetemel

vaniljesukker

kremfløte

melis

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200˚C.
Smør en ildfast form (24 cm i diameter) med litt av det smeltede smøret.
Ha bærene i formen og dryss over 1 spiseskje sukker.
Pisk sammen egg i en bolle.
Sikt inn resten av sukkeret, mel og vaniljesukker. Rør til slutt inn kremfløte og resten av det smeltede smøret, til du har en jevn røre. Konsistensen skal ligne på en litt tykk pannekakerøre.
Hell røren over bærene i formen og stek midt i ovnen, i ca. 30 minutter. Ovnspannekaken skal "fjære" litt når du trykker på overflaten.
Avkjøl til ovnspannekaken er lunken. Server clafoutis med et dryss siktet melis. Vil du ha litt ekstra tilbehør passer det godt med vaniljeis, vaniljekesam, pisket krem eller vaniljesaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆