Vil du bake en kake som «alle» liker, gå for klassisk gulrotkake! Og her er trikset som gjør den mer uimotståelig enn noensinne.

Det finnes omtrent ikke grenser for hva du kan bruke gulroten til. Den kan spises både bakt, stuet, most og rå, og har en sentral plass i all verdens kjøkken. Men aller best er det likevel at denne gode og sunne grønnsaken kan brukes i kaker og der troner saftig gulrotkake med ostekrem aller øverst.

Dette gjør gulrotkaken enda bedre

Søtmonser i alle aldre liker gulrotkake og den kan serveres til de aller fleste store og små anledninger. Rikelig med revet gulrot gjør den ekstra saftig og kanel gir kaken sin karakteristiske kryddersmak og er du lysten på litt variasjon, kan du tilsette rosiner, valnøtter eller mørk sjokolade i kakerøren.

Med gulrotkake i langpanne er du også sikker på at du har nok kake. Denne er så god at den forsvinner på et blunk!

Det beste med gulrotkake er nok likevel kremen. Myk og frisk kremost gir akkurat det lille hintet av syrlighet kremen trenger for å balansere alt det søte. Og hvis du har litt revet sitronskall i tillegg blir kremen enda litt friskere og fullstendig uimotståelig.

Prøv også med kremost med smak av mandarin og ananas for en ekstra spennende variant.

Gulrotkake i langpanne med kremostglasur

Vær raus med ostekremen på gulrotkaka - den er helt uimotståelig god. Spesielt når den inneholder revet sitronskall.

Ikke kast slappe gulrøtter

Hvis gulrøttene blir liggende og tørke kan de miste spensten og bli slappe, men det er ingen grunn til å kaste dem for det. Dvaske gulrøtter er perfekte å bruke i en mektig rotmos, et saftig brød eller i en deilig gulrotsuppe. Og gulrotkake, selvfølgelig. Du kan også koke kraft av gulrotskallet og stilkene.

Lag denne spenstige gulrotsuppa med asiatiske smaker neste gang du har ekstra mye gulrøtter.

Ekstra saftig gulrotkake i langpanne

Oppskrift på gulrotkake i langpanne

Til en langpanne på ca. 25x35 cm trenger du trenger du:

  • 500 g gulrot, revet
  • 5 egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 dl nøytral matolje
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker

Ostekrem:

  • 225 g smør, romtemperert
  • 450 g kremost naturell, romtemperert
  • 260 g siktet melis
  • Revet sitronskall av 1 sitron

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175˚C. Smør langpannen med et tynt lag fett og kle med bakepapir. Fettet gjør at bakepapiret fester seg til formen.
  2. Skrell og riv gulrøttene på grovt rivjern. Sett til side.
  3. Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett oljen og rør alt godt sammen.
  4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre sammen inn eggedosisen.
  5. Rør til slutt inn de raspede gulrøttene og bland godt.
  6. Hell kakerøren over i langpannen og stek midt i ovnen i 40-50 minutter. Stikk med en kakepinne når steketiden nærmer seg slutten for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
  7. Ostekrem: Visp sammen romtemperert smør og kremost.
  8. Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Rør til slutt inn revet sitronskall. Spar litt til å pynte med på toppen.
  9. Topp gulrotkaken med et tykt lag deilig ostekrem når kaken er helt avkjølt. Avslutt med resten av sitronskallet.