Til hovedinnhold
kaker

Himmelsk saftig sitronkake

En frisk og saftig sitronkake passer til de fleste anledninger. Med herlig, tykk «royal icing» og fargerike bær blir det en vakker festkake.

Himmelsk saftig sitronkake

35min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

smør (smeltet)

sukker

egg (romtemperert)

eggeplomme (romtemperert)

sitroner (kun revet skall)

sitronsaft

yoghurt naturell

kremost naturell

hvetemel

bakepulver

natron

vaniljesukker

salt

Melisglasur:

melis

eggehviter

sitronsaft

vann

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen (24 cm i diameter) og gni sidene inn med litt smør.
Smelt smør i en liten kasserolle og la avkjøle i 5 minutter.
Pisk sukker, egg, eggeplomme, sitronskall og sitronsaft lett sammen i en bolle.
Pisk sammen yoghurt og kremost til en jevn, klumpfri masse.
Pisk yoghurtmassen og smeltet smør lett sammen med eggeblandingen, til en jevn masse.
Bland sammen det tørre og sikt over i bollen med det våte i 3 omganger. Ikke rør mer enn nødvendig, da kan kaken bli tørr.
Hell kakerøren over i den smurte formen og stek på rist nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Stikk med kakepinne eller lignende for å sjekke om den er gjennomstekt.
Når pinnen er tørr, er kaken ferdigstekt. Avkjøl på rist før du løsner springformen og setter kaken på et kakefat.

Melisglasur

Sikt melis i en bakebolle. Tilsett eggehvite og sitronsaft og pisk på medium hastighet til du har en jevn og fin glasur. Spe med mer vann dersom glasuren virker for tykk.
Hell glasuren på kaken og bre jevnt utover med en slikkepott. La glasuren stivne litt og pynt med friske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆