Til hovedinnhold
kaker

Marsipankake med bringebærkrem

Sukkerbrød, krem, syltetøy og marsipan på én gang. Ikke rart at marsipankaken topper favorittlisten!

Marsipankake med bringebærkrem

1t / 5t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Dette trenger du:

egg

sukker

hvetemel

bakepulver

smør (til pensling av formen)

Bringebærkrem:

bringebærsyltetøy

gelatin

kremfløte

bringebær

Montering og pynt:

saft fra hermetisert frukt (til dynking, kan sløyfes)

bringebærsyltetøy

kremfløte

sukker

ferdig marsipanlokk (eller to, avhengig av størrelse)

bringebær (ferske)

sitronmelisse

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 160 °C. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis, ca. 8 minutter i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Sikt i hvetemel og bakepulver og vend forsiktig sammen med en slikkepott til akkurat blandet.
Dekk bunnen av to små springformer, 18 cm i diameter, med bakepapir og smør med smør. Fordel røren i formene i en sikksakk-bevegelse slik at den blir ekstra luftig. Jevn ut toppen forsiktig med en slikkepott.
Stek kakene nederst i ovnen i ca. 30 minutter eller til kakene har hevet seg godt og toppen er gyllen. Sjekk med en kakenål ved å stikke den i midten. Nålen skal komme ut ren.
Avkjøl sukkerbrødet i formen opp ned på en rist. Løsne så formen og dekk kakebunnen med et rent kjøkkenhåndkle til helt avkjølt.

Bringebærkrem

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Varm opp bringebærsyltetøy i en liten gryte. Klem ut vannet av gelatinen, ha i gryten og rør til gelatinen har løst seg opp. Ta av platen og avkjøl til nær romtemperert.
Pisk kremfløten stiv og rør inn det avkjølte bringebærsyltetøyet til alt er godt blandet. Vend inn friske bær til slutt og bruk med en gang.

Montering og pynt

Del hver bunn i to og dynk dem med fruktsaft. Smør tre av lagene med bringebærsyltetøy (ikke toppen). Legg bunnen på et fat, gjerne med en kakering/springform rundt. Fordel 1/3 av bringebærkremen utover.
Legg kake og krem lagvis og avslutt med toppen. Kaken blir ganske høy, så sett gjerne to springformer oppå hverandre for å holde den stabil.
Dekk kaken med plast og sett kaldt til kremen har satt seg, ca. 2-3 timer.
Pisk kremfløte til krem med sukker. Dekk hele kaken med et tynt lag krem.
Rull ut marsipanlokket og stikk ut små sirkler, ca. 5 cm i diameter. Kle hele kaken med marsipansirkler, start nederst, la sirklene overlappe noe, og jobb deg oppover til hele kaken er dekket.
Topp kaken med friske bringebær og sitronmelisse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆