Få ting smaker bedre enn en saftig sjokoladekake! Denne enkle og himmelsk gode langpannekaken kan fint lages et par dager på forhånd. Den blir bare enda bedre!

Rester av rømme, crème fraîche, yoghurt naturell, kefir og kulturmelk gjør underverker når du skal bake sjokoladekake. Den lett syrlige smaken gir god balanse til den mektige sjokoladen, og sammen med natron er det med på å gjøre kaken ekstra saftig og god, uten at den blir for kompakt.

Sjokoladekake med rømme og sjokoladekrem

Sjokoladekake med rømme og melk

Har du melk eller fløte til overs? Erstatt væsken i oppskriften med det du har tilgjengelig, det spiller ikke noen rolle om det er skummetmelk, helmelk eller kaffefløte. Jo mer fett i melken eller fløten, desto fyldigere smak blir det på kaken.

Klarer du å la kaken stå en dag eller to i kjøleskapet, blir den enda saftigere!

 

Slik pynter du langpannekaken

Det aller enkleste er å bre kremen utover sjokoladekaken med en slikkepott eller bred kniv. Vil du gjøre litt mer ut av det, kan du drysse litt kakepynt på toppen eller pynte med ferske bringebær. Hvis du vil imponere litt ekstra, kan du sprøyte kremen på kaken ved å bruke sprøytepose og forskjellige tipper.

Det vi har gjort her er først å dekke kaken med store roser og mellomstore stjerner ved hjelp av en stor lukket stjernetipp. Deretter har vi brukt en smal åpen stjernetipp til å tette igjen med mindre stjerner.  

Prøv også: Slik lager du Sarah Bernard i langpanne

Sjokoladekrem til sjokoladekake med rømme

Oppskrift på sjokoladekake med rømme

Til en liten langpanne på ca. 25x35 cm trenger du:

  • 50 g kakao
  • 3 dl vann/melk
  • 250 g meierismør
  • 4 egg
  • 400 g sukker
  • 360 g hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl rømme/crème fraîche/yoghurt naturell

Sjokoladekrem

  • 200 g 70% kokesjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g smør, romtemperert
  • 100 g melis, siktet

Slik gjør du:

  1. Lag sjokoladekake: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne på ca. 25x35 cm med bakepapir. Hvis du smører formen med litt fett er det lettere å få papiret til å sitte.
  2. Visp sammen kakao og melk/vann i en kasserolle og gi blandingen et raskt oppkok.
  3. Tilsett smør og la det smelte. Avkjøl til ca. romtemperatur.
  4. Pisk egg og sukker i ca. 5 minutter til en lys og luftig eggedosis.
  5. Sikt hvetemel, natron, vaniljesukker og salt sammen i en bolle.
  6. Bland det tørre, kakaoblandingen og rømme vekselsvis inn i eggedosisen. Fortsett å røre til kakerøren er jevn og fin. Ikke jobb for lenge med røren, da kan kaken bli tørr.
  7. Hell kakerøren i langpannen og stek midt i ovnen i 50-55 minutter. Stikk en kakepinne i midten for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Er kaken lite stekt kan den falle sammen i midten.
  8. La sjokoladekaken avkjøles i formen i 15 minutter før den løftes ut på rist og avkjøles helt.
  9. Lag sjokoladekrem: Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle.
  10. Varm opp fløten til det begynner å ryke av den. Hell litt og litt over sjokoladen mens du hele tiden rører. Blandingen skal bli tykk og skinnende blank.
  11. Pisk romtemperert smør og siktet melis sammen på høy hastighet. Det må ikke være noen klumper.
  12. Tilsett avkjølt sjokoladeblanding mens maskinen går og pisk alt sammen til en luftig og jevn krem. Ha kremen over på en sprøytepose med stor stjernetipp. Legg til avkjøling i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  13. Pynt langpannekaken med sjokoladekremen, enten med sprøytepose eller bare smøre på med en kniv.