Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!

En skikkelig festsjokoladekake bør ha flere lag og ruve litt i terrenget. Det er nemlig mange som liker dem høye og mørke, også i kakeverdenen!

Hva du skal fylle lagene med, kan være et vanskelig valg. Det er jo så mye godt å velge i …

Sjokoladekrem, vaniljekrem, vanlig krem, bringebærkrem, appelsinkrem eller karamell. Hvorfor ikke variere? Ett lag med bringebærkrem mellom to lag med sjokoladekrem for eksempel?

LES OGSÅ: Lag en fantastisk pavlova!

Sjokoladekake til fest bør være høy og mørk, flott pyntet og med deilig sjokoladekrem. Her er oppskrift på festkake, og hvordan du best deler en kakebunn.

Dele kakebunner

Hvis du er vant til å lage den gode, gamle langpannekaken og kvier deg litt for å begi deg ut på deling av kakebunn, kan vi berolige deg. Det er ikke vanskelig! Og om det ikke blir helt perfekt, så er det faktisk lett å skjule det med fyllet.

Det fins flere teknikker når du skal dele kakebunn. Her er en som funker bra:

* Bruk en stor, god brødkniv.
* Sikt deg inn på 1/3 av kakebunnen fra toppen (hvis du skal ha 3 lag). Hold hele håndflaten flatt oppå kaken, og begynn å skjær litt innover i kaken.
* Obs! Du skal ikke skjære tvers igjennom kaken med én gang, da er det lett å skjære skjevt.
* Skjær litt innover i kaken, vri på kakebunnen og skjær litt innover, vri litt til, osv.
* Når du har kommet rundt, kan du la kniven skjære helt igjennom, nå er det uansett bare på midten kaken henger sammen. Løft forsiktig av det øverste laget.
* Gjør det samme en gang til, om du skal ha tre lag.

Vil du imponere med en kjempehøy kake med hele seks lag, lager du to vanlige bunner, skjærer hver bunn i tre deler og legger oppå hverandre.

Sjokoladekake til fest bør være høy og mørk, flott pyntet og med deilig sjokoladekrem. Her er oppskrift på festkake, og hvordan du best deler en kakebunn.

Krem med mønster

Sjokoladekake kan du for eksempel dekke med mørk glasur som du lager mønster i med en gaffel, eller du kan lage en deilig smørkrem.

Har du kakesprøyte, kan du først dekke hele kaken med smørkrem. Deretter fyller du resten av smørkremen i kakesprøyten og avslutter med å lage lekre mønstre. 

Du kan også dekke kaken med vanlig, lys krem. Det gir en flott kontrast når du skjærer opp kaken!

LES OGSÅ: Muffins i festdrakt

Sjokoladekake til fest bør være høy og mørk, flott pyntet og med deilig sjokoladekrem. Her er oppskrift på festkake, og hvordan du best deler en kakebunn.

Fargerik pynt

Til pynt er det ekstra effektfullt med noe fargerikt til en mørk sjokoladekake. Dessuten er det jo halve moroa å pynte kaken!

Friske bær, Non Stop, kakestrøssel, gelétopper eller annet fargerikt godteri er populært.

Og er det en påskekake, kan den kanskje pyntes med fargede, små sjokoladeegg? Alt er lov!

Vi har laget en herlig festkake med sjokoladekrem både utenpå og inni, fargerikt strøssel og litt sjokoladeskav av både brun og hvit sjokolade på toppen. 

 

Oppskrift på festsjokoladekake 

Oppskriften gir en stor kake, ca. 15 personer.

Sjokoladekake til fest bør være høy og mørk, flott pyntet og med deilig sjokoladekrem. Her er oppskrift på festkake, og hvordan du best deler en kakebunn.

Du trenger: 
200 g sukker
50 g brunt sukker
3 egg
250 g hvetemel
80 g bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
3,5 dl kefir
3 ss rapsolje

Sjokoladekrem:
350 g smør (romtemperatur)
300 g sukker
200 g kokesjokolade

 

Slik gjør du:

1. Pisk sukker, brunsukker og egg til eggedosis. Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.

2. Kle to springformen på 20 cm med bakepapir i bunnen, ha smør rundt sidene av formen. Fordel kakerøren i formene.

3. Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladekrem:
1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).

2. Smelt kokesjokoladen over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, røres det inn i smør og sukkeret.

3. Pisk sammen til en luftig krem.

Montering:

1. Del kakebunnene i to.

2. Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.

3. Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.

Foto og oppskrifter: Kristine Lippard Moen/favorittoppskrifter.no