Til hovedinnhold
brød og bakst

Slik baker du verdens beste horn

Horn er perfekt til frokost, lunsj eller kveldskos – og gjerne fylt med noe ekstra godt. Fyll fryseren, så har du en stund!

Slik baker du verdens beste horn

12min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

hvetemel

fersk gjær

sukker

salt

melk

smør

egg til pensling

valmuefrø

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 16 små horn.
Smelt smøret i en kjele og hell i melken, væsken skal bli fingervarm.
Smuldre gjær i en bakebolle, hell over væsken og rør slik at gjæren løses opp.
Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på én gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig.
Dekk til bakebollen (gjerne med plastfolie) og hev i ca. 1 time.
Hvelv deigen på et melete underlag, del den i to. Kjevle emnene til runde leiver.
Skjær hver leiv i 8 emner, bruk gjerne pizzaskjærer. Legg på litt vann på begge endene før de rulles. Da holder de seg bedre sammen.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir, pensle med egg og dryss over valmuefrø. La dem etterheve i ca. 30 minutter.
Stekes i en forvarmet stekeovnen på 225 grader. Stekes i ca 10 – 12 minutter, til de er gylne i fargen. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆