Hjemmelaget sjokolademousse er uimotståelig godt. Den luftige desserten er enklere å lage enn du kanskje tror og blir garantert en vinner blant alle sjokoladeelskere der ute.

Alle som er glad i sjokolade kommer til å elske hjemmelaget sjokolademousse. Den franske desserten formelig smelter på tunga, og klarer kunststykket å være både lett og mektig på én gang.

Unngå klumper i sjokolademoussen

Franske oppskrifter kan virke avskrekkende på mange, men sjokolademousse er på ingen måte vanskelig å lage fra bunnen av. Det viktigste du må huske på er at ikke temperaturen blir så høy at eggene klumper seg (koagulerer) og konsistensen blir helt feil.

Nedfryste glass til sjokolademousse

Den sikreste måten å unngå dette er å bruke termometer. Dersom du ikke har det, kan du la smeltet smør og sjokoladeblandingen avkjøles litt før du går videre.

Et annet smart triks er å legge sjokolademoussen i iskalde glass. Det gjør at den luftige desserten setter seg raskere og ventetiden blir litt kortere.

Herlig sjokoladedrøm: Saftig sjokoladekake med rømme

Ekstra smak

Det viktigste når du skal lage sjokolademousse er selvsagt sjokoladen. Vi anbefaler mørk sjokolade av god kvalitet med 70% kakaoinnhold. Den type sjokolade gir rik smak uten å bli for søt.

Sjokolademousse til hverdags og fest

I denne oppskriften har vi tilsatt et lite hint av chili, men det er ikke nødvendig. Du kan også smaksette sjokolademoussen med andre ingredienser. Hvorfor ikke smaksette sjokoladen med noe av dette: 

  • Appelsin
  • Ingefær
  • Havsalt
  • Kaffe
  • Kokos

Vil du ha litt knas på desserten kan du drysse over grovhakkede nøtter. Jordbær eller bringebær gir frisk balanse til den mektige sjokoladesmaken.

Liker du dessert, kan du også prøve Lekker Dronning Maud dessert til festen

Oppskrift på luftig sjokolademousse

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 40 g smør, i terninger
  • 150 g 70% kokesjokolade, grovhakket
  • 2 egg
  • 1 klype salt
  • 0,5 ts chilipulver (kan sløyfes)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss revet sjokolade, til pynt
  • Ferske jordbær

Slik gjør du:

1.     La dessertglassene stå i fryseren mens du lager sjokolademoussen.

2.     Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør om underveis og ta kjelen bort fra varmen når alt er smeltet.

3.     Visp hele tiden mens du tilsetter en og en eggeplomme. Pass på at temperaturen på sjokoladen ikke er over 60 grader. Hvis sjokoladen er for varm kan eggeplommene koagulere.

4.     Smak til sjokoladen med litt salt og chilipulver hvis du liker det.

5.     Visp fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem som topper seg. Vend inn i sjokoladeblandingen.

6.     Visp eggehvitene til hvitt skum og bland sammen med resten. Fortsett å vende/røre om til alt er blandet og du har en luftig sjokolademousse.

7.     Ta dessertglassene ut av frysen og fordel sjokolademoussen. Bruk gjerne krempose, det gjør det enkelt å fylle glassene.

8.     Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne lenger. Server med revet sjokolade og ferske jordbær.