Til hovedinnhold
brød og bakst

Klassisk focaccia

Mykt, nystekt brød med gyllen skorpe og dryss av havsalt. Focaccia bringer oss til solfylte Italia!

Klassisk focaccia

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Focacciadeig:

hvetemel

vann

fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)

olivenolje

salt

sukker

Topping:

olivenolje

grovt flaksalt

tørket oregano (evt. basilikum, rosmarin, timian, chili – eller en kombinasjon av dette.)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften er nok til én langpanne.
Løs opp gjæren i litt av vannet i en bakebolle, det må være lunkent. (Hvis du bruker tørrgjær, ha hele posen oppi bollen sammen med de andre tørre ingrediensene).
Ha oppi resten av vannet og de andre ingrediensene.
Rør det godt sammen, du trenger ikke elte deigen. Den skal være grøtaktig, nærmest litt klissete.
Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la den stå til deigen har hevet seg til ca dobbel størrelse. Det tar en halvtimes tid eller mer.
Smør en langpanne og hell deigen oppi. Klapp den til så den dekker hele bunnen av formen. Legg over plast og la den heve en halvtimes tid igjen.
Lag groper i deigen med fingrene. Ringle over olivenolje, og strø over salt og det krydderet du foretrekker.
Stek på 220 grader i en halvtimes tid – følg med på den, så den ikke blir overstekt og tørr. Den er ferdig når overflaten har fått en gyllen skorpe. Du kan også banke på brødet. Det er ferdig hvis det lyder hult.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆