Kos deg med vidunderlig tykke og saftige bananpannekaker til helgefrokosten! Brune bananer i røra gjør smaken god og søt, helt uten å tilsette ekstra sukker.

Du kaster vel ikke brune, overmodne bananer? Jo «styggere» bananene er, desto søtere er de på smak, og bedre egner de seg til bruk i saftig bakverk, vafler og pannekaker. 

Har du prøv vår lettvinte opp-ned-banankake? 

Enkel røre

En enkel gaffel, en ballongvisp og god, gammeldags håndkraft er alt du trenger for å vispe sammen en god pannekakerøre. Det er gjort på få minutter. Trikset er å ikke vispe mer enn nødvendig, for da kan resultatet bli seigt.

Brune bananer moses til bananpannekakene

Ekstra luftige bananpannekaker

Det som gjør amerikanske pannekaker, og disse bananpannekakene, ekstra tykke og gode er bakepulver i røra. Vil du redusere mengden bakepulver, kan du piske eggehvitene for seg og vende dem inn i røra.

Uansett hvilken metode du velger er det viktig at røra får stå og svelle i cirka en halvtime. Det gjelder alle typer pannekake- og vaffelrører.

Ekstra luftige bananpannekaker

Oppskrift på bananpannekaker

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 80 g smeltet smør
  • 2 modne bananer
  • 4 egg
  • 4 dl melk
  • 320 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • Smør til steking

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kasserolle. Ta gryta bort fra varmen og la smøret avkjøles litt.
  2. Mos bananene med en gaffel eller potetstamper og visp inn eggene til alt er godt blandet.
  3. Rør inn melk og smeltet smør.
  4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og visp sammen med resten til en tykk pannekakerøre. Dekk til og sett røra i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. Smelt litt smør i en stekepanne på ganske sterk varme.
  6. Bruk ca. 2 spiseskjeer røre pr. pannekake. Stek til røren så vidt stivner på oversiden. Snu og stek pannekakene gylne på andre siden også.
  7. Legg pannekakene i en ildfast form, dekk med folie og hold dem varme til servering.
  8. Server bananpannekakene med bananskiver, vaniljekesam og ev litt lønnesirup eller honning.