Sjokoladekjeks er alltid populært - spesielt når de er hjemmelagde! Her er tipsene som gjør kjeksene enda mer uimotståelige.

Disse vidunderlige sjokoladekjeksene smaker like himmelsk på fjelltur som til kaffekosen hjemme i stua. Hvorfor ikke prøve kjeksene sammen med et stort glass iskald melk neste gang du er fysen på noe godt? 

3 tips til ekstra gode sjokoladekjeks

Det er ikke vanskelig å bake sjokoladekjeks, men her er noen tips på veien som kan hjelpe slik at kjeksene får en herlig, litt seig konsistens:

1. Ikke stek kjeksene for lenge. Det sier seg nesten selv, men det er likevel lett å la seg friste til å steke de store kjeksene bare litt til, spesielt om de ikke ser ferdig stekt ut. Men det er nettopp da de har perfekt mykhet.

2. Ikke jobb for mye med deigen. Det kan føre til at kjeksene flyter ut og blir tørre. Smaken blir heldigvis like god, så du behøver ikke kaste kjeksene dersom det skjer.

3. Brunt sukker gir ekstra god smak og bidrar til at kjeksene blir myke og deilige.

Prøv også: Slik lager du Sarah Bernard i langpanne

deig til myke sjokoladekjeks

Sett sjokoladekjeksene på stekebrett med en isskje, eller rull deigen til en pølse som så skjæres opp i tykke skiver.

Alltid nystekte "cookies" på lur

Den rå deigen kan oppbevares flere dager i kjøleskapet. Da utvikler det seg en herlig, karamellaktig smak som bare blir bedre over tid. Ruller du deigen som en pølse kan den også oppbevares i frysen. På den måten kan du når som helst kan diske opp med nystekte sjokoladekjeks.

Prøv også sjokoladekjeksene med andre typer sjokolade eller biter av karamell eller lakrisfudge. 

myke sjokoladekjeks og melk

Sjokoladekjeks og melk er en fantastisk kombinasjon!

Oppskrift på sjokoladekjeks

Til 16-18 store kjeks trenger du:

 • 150 gram brunt sukker
 • 100 gram hvitt sukker
 • 0,5 ts salt
 • 100 g smeltet smør
 • 1 egg
 • 1 eggeplomme
 • 250 g hvetemel
 • 0,5 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 200 g melkesjokolade ("chips" eller grovhakket)

Slik gjør du:

 1. Ha sukker og salt i en bakebolle. Smelt smøret og hell over sukkeret. Visp sammen på høy hastighet til en godt blandet masse.
 2. Tilsett egg og eggeplomme og visp til en jevn røre.
 3. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en slikkepott til å vende det tørre inn sukkerblandingen, uten å jobbe for mye med deigen. Jo mer du jobber med deigen, jo tørrere og hardere kan kjeksene bli.
 4. Bland til slutt inn sjokoladen og kna sammen deigen til bitene er godt fordelt i hele deigen. Bruk en isskje til å lage kuler av deigen. Sett kulene kjølig i 30minutter. Du kan også forme deigen til en tykk pølse (ca. 5 cm i diameter), pakke inn i plastfolie og sette i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne natten over.
 5. Forvarm ovnen til 180 grader. Har du formet deigen som en pølse, skjær i ca. 1,5 cm tykke skiver.
 6. Fordel ca. 8 kjeksemner utover på bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Sjokoladekjeksene skal være lyse i fargen og myke i konsistensen når de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Fikk du eggehvite til overs etter baksten? Se så mye godt du kan lage: