Til hovedinnhold
brød og bakst

Supersaftig brød med havregrøt

Hjemmebakt grovbrød har aldri smakt så saftig og godt, og hemmeligheten er like enkel som den er lur: rester av havregrøt!

Supersaftig brød med havregrøt

50min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

siktet hvetemel

fin sammalt hvete

grov sammalt hvete

tørrgjær

salt

ferdig kokt havregrøt (gjerne opp til 100 gram.)

solsikkefrø

honning

vann (opp til 4 dl ved behov)

store havregryn

Fremgangsmetode

Bruker du en 2 liter brødform, gir denne oppskriften ett brød.
Finn frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland mel, tørrgjær, salt, havregrøt, solsikkefrø og honning sammen i bakebollen.
Tilsett vann mens maskinen går. Hold igjen litt til du ser konsistensen på deigen, den skal være ganske klissete. Ha i mer vann hvis du synes deigen virker for tørr.
Elt på lav hastighet i 10 minutter.
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie. Sett til heving i kjøleskapet minst 8 timer, gjerne lenger.
Elt deigen et par runder for hånd på melet underlag. Form deigen til et brødemne og legg i brødform kledd med bakepapir.
Etterhev under fuktig kjøkkenhåndkle, i 40-60 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Pensle brødet med vann og dryss på store havregryn. Stek på rist nederst i ovnen i 15 minutter.
Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i 30-35 minutter. Dekk til brødet med bakepapir slik at ikke toppen skal bli svidd. Avkjøl brødet på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆