Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Tilslørte bondepiker med eplekaramell

Tilslørte bondepiker er en lettvint og deilig dessert som er like god i dag som på bestemors tid. Prøv denne deilige vrien med eplekaramell!

Tilslørte bondepiker med eplekaramell

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Tilslørte bondepiker:

faste og syrlige epler

eplejuice (eller eplemost)

sukker

kanel

kardemomme

vaniljestang

tørr loff (eller annet tørt brød, skåret i terninger)

smør

sukker

kremfløte

Eplekaramell:

eplemost

sukker

smør

kremfløte

Fremgangsmetode

Vi lager karamellsausen først, så den kan kjøle seg ned mens vi lager resten av desserten.

Eplekaramell

Ha eplemosten i en liten, tykkbunnet kjele. Kok på medium varme mens du rører i gryten, til eplemosten er redusert til ca. halvparten.
Rør i de andre ingrediensene og la koke under omrøring i to minutter. Sett til side for å kjølne.

Tilslørte bondepiker

Rens eplene og skjær dem i halvstore biter. Ha eplebiter, sukker, eplejuice, kanel, vaniljestang og kardemomme i en gryte, og kok på lav varme til eplene er møre. Avkjøl.
Smelt smør og sukker i en stekepanne og tilsett brødterningene. Stek dem gylne og sprø. Hell over på en tallerken og sett til avkjøling.
Visp fløten til krem og finn frem serveringsglass. Legg epler, brødbiter og krem lagvis – og server med eplekaramellen i en liten mugge ved siden av.
Har karamellen blitt litt hard, varmer du den raskt opp før du serverer.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆