Til hovedinnhold
julemat

Vepsebol med sjokolade og mandler

Kjenner du til vepsebol? De små, delikate julekakene formelig smelter på tungen og er perfekte å bake når du har et par eggehviter til overs.

Vepsebol med sjokolade og mandler

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

eggehviter

sukker

vaniljesukker

finhakkede mandler

kokesjokolade 70% (finhakket)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 vepsebol, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Legg bakepapir på 2 stekebrett.
Visp eggehvitene på middels høy hastighet til de former stive topper.
Bland sammen sukker og vaniljesukker. Øk hastigheten og tilsett litt og litt sukker i eggehvitene til du har en skinnende hvit, stiv og luftig marengs.
Finhakk sjokolade og mandler, enten for hånd eller i en food processor.
Bruk en slikkepott og vend sjokoladen og mandlene forsiktig inn i marengsen. Jo mer tyntflytende marengsen blir, desto flatere vil kakene bli.
Bruk to teskjeer til å forme små kuler som settes på stekebrettene. Kakene bør ha omtrent lik størrelse for å få et jevnt stekt resultat.
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kakene skal stivne, men ikke få noe særlig farge.
Avkjøl helt før kakene løftes forsiktig av bakepapiret. De skjøre kakene oppbevares i kakeboks, med matpapir mellom lagene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆