Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!

Sirupsnipper skal være knasende sprø og syltynne!

Nettopp tykkelsen kan gjøre sirupsnippene litt vanskelige å lage, fordi du må kjevle deigen så tynn, så tynn før du skjærer ut kakene. Det springende punktet er dermed å få sirupsnippene fra bakebordet over på bakepapiret uten at de går i stykker.

Trikset er å bruke litt mel og en tynn stekespade eller kniv til å overføre julekakene. Da skal du se det går så bra, så!

Kryddersnipper

Sirupsnipper kan ligne på pepperkaker både av smak og lukt. Krydderne vi bruker er pepper, ingefær, anis og kanel, noe som gjør disse sirupsnippene til en av julens mest velduftende kakeslag.

I vår oppskrift bruker vi også mørk sirup, som gir kakene en rik smak. Men vil du ha lysere snipper, kan du enkelt bytte den ut med en lys sirup.

Ruglete kant?

Når du skal bake sirupsnipper, er det fint å bruke en baketrinse, et redskap som ser ut som en pinne med et lite hjul ytterst. Selve hjulet, eller trinsen, er oftest ujevn. Slik får du en fin ruglete kant når du skjærer med den.

Har du ikke en baketrinse, fungerer et pizzahjul like greit, men da får du rette kanter på sirupsnippene dine og ikke ruglete.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med smultringer

Sirupsnipper med skåldede mandler.

Spennende krydder

I denne oppskriften bruker vi litt anis, et krydder som du kanskje ikke bruker så ofte?

Anisfrøene inneholder et stoff som heter anetol, noe som gir krydderet den karakteristiske, men milde lakrissmaken.

I dag er anis kanskje mest kjent som smakstilsetning i brennevin som den greske ouzoen og fransk Pernod. Men anis er også en plante kjent for sine legende egenskaper, blant annet skal den være god for fordøyelsen.

Har du problemer med å finne malt anis, kan du enten male hele anisfrø i morter, eller erstatte anisen med malt stjerneanis.

LYST PÅ FLERE SPRØ KAKER? Oppskrift på de sprøeste krumkakene

Oppskrift på sirupsnipper

Til ca. 60 sirupsnipper trenger du:

 • 150 g sukker
 • 150 g mørk sirup
 • 1,5 dl kremfløte
 • 100 g smør
 • 450 g hvetemel
 • 0,25 ts pepper
 • 0,25 ts ingefær
 • 0,25 ts malt anis
 • 0,25 ts kanel
 • 0,75 ts natron

Pynt:

 • 100 g mandler, skåldet
 • 1 eggehvite
Sirupsnipper som utkjevlet deig med sjablong.

Slik gjør du:

 1. Hell fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Ha i smøret og rør til det har smeltet helt. La blandingen avkjøle seg.
 2. Ha i krydder og mel og elt deigen godt sammen.
 3. Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm.
 4. Skjær ut snippene. Bruk en linjal og en kaketrinse. Er du fjellstø på hånden eller ikke så nøye på om snippene varierer litt i størrelse, kan du gjøre det på frihånd. Er du skikkelig pirkete, kan du lage en sjablong av papir for å få alle like store.
 5. Legg snippene på bakebrettet. Lim på halve mandler midt på snippene med litt eggehvite. Da sitter de bedre på!
 6. Stek midt i ovnen på 175 °C  i rundt 5 minutter. Følg godt med så snippene dine blir gylne og ikke brent.

Tips! Mandler skålder du ved å koke opp vann, ta gryten av platen og la mandlene trekke i det varme vannet i 10-15 minutter. Så bare presser du skallet av hver mandel og legger dem på et rent kjøkkenhåndkle. Obs! Ikke la mandlene koke, de skal bare trekke i vannet.