Å lage sin egen julekonfekt er verken vanskelig eller tidkrevende. Her er 3 nydelige julekonfekt med marsipan som garantert kommer til å imponere.

Det er både enkelt og gøy å lage julekonfekt. De fristende konfektbitene er perfekte å gi som spiselige julegaver og små vertinnegaver i førjulstiden.

Marsipan med mye mandler

Det er ikke komplisert  å lage sin egen julekonfekt. Hemmeligheten er å bruke god marsipan og teste ut noen nye smaker.

Kjøper du ferdig marsipan i butikken er mer enn halve jobben gjort. Vi anbefaler marsipan med mer enn 50% mandler, da får du den beste smaken. Du får kjøpt marsipan av god kvalitet hos oss i Coop Marked og Matkroken.

julekonfekt marsipan med sjokoladetrekk

Julekonfekt med marsipan og nougat.

Julekonfekt med sjokoladetrekk

Det er viktig å smelte sjokoladen forsiktig over vannbad.Sjokoladen må ikke bli for varm. Over 48 grader blir den bli klumpete og vanskelig å jobbe med. Det samme gjelder hvis du får vann eller vanndamp i sjokoladen. Da må du begynne på nytt.

Et annet alternativ er å rulle konfektkulene i kakaopulver, kokos eller kakestrøssel. Det er både godt og lekkert å se på.

julekonfekt oreokuler med marsipan

Julekonfekt med marsipan og Oreokjeks.

Oppskrift på julekonfekt med marsipan og nougat

  • 200 g marsipan
  • 70 g nougat
  • 100 g mørk sjokolade
  • Grovt flaksalt

Slik gjør du:

  1. Trill marsipan til en lang pølse og del i 14 biter. Trill til kuler.
  2. Del nougat i 14 biter.
  3. Trykk en og en marsipankule litt flat i hånden, legg i en bit nougat og lukk marsipanen rundt. Form som kuler på ny.
  4. Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 forsiktig over vannbad.
  5. Ta den smeltede sjokoladen bort fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet.
  6. Rull marsipankulene i sjokoladen og legg på et brett med matpapir. Vent noen minutter før du drysser litt flaksalt på hver marsipankule. Sett kaldt slik at sjokoladen stivner. Oppbevar tørt og kjølig.

 

Oppskrift på julekonfekt med marsipan og Oreokjeks

  • 1 pk Oreokjeks (154 g)
  • 225 g marsipan
  • 200 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

  1. Skrap ut fyllet på 1 Oreokjeks og bland sammen med marsipanen. Spar kjeksene til pynt.
  2. Bruk food processor og finmal resten av kjeksene (med fyllet). Du kan også ha alt i en brødpose og kjevle over til kjeksene er helt finmalte.
  3. Bland sammen marsipanen og de finmalte kjeksene.
  4. Form marsipanen til en pølse og del i ca. 25 like store biter. Form til kuler.
  5. Smelt hvit sjokolade forsiktig over vannbad og rull marsipankulene i sjokoladen.
  6. Knus de siste Oreo-kjeksene til de er helt finmalte og dryss litt på hver marsipankule som pynt. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet. Oppbevar tørt og kjølig.
julekonfekt marsipan med dadler

Julekonfekt med marsipan, dadler og appelsin.

Oppskrift på julekonfekt med marsipan, dadler og klementin

  • 200 g mandelmel
  • 100 g bløte dadler, uten stein
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 klementin, revet skall av
  • 2 ss klementinsaft
  • 2 ss kakaopulver

Slik gjør du:

  1. Bruk food processor med kniv og kjør mandelmel, dadler, salt, revet klementinskall og klementinsaft i ca. 5 minutter, til massen begynner å bli litt oljete og bløt nok til å formes.
  2. Form til kuler og rull i kakaopulver. Oppbevar marsipankulene tørt og kjølig.