Her får du to deilige salatdressinger til sommerens beste pastasalat; en rømmedressing og en vinaigrette med sitrus.

Du trenger bare kunne to salatdressinger for å lage en god salat, en rømmedressing og en vinaigrette.

I denne vinaigretten har vi tilsatt sitrussaft, som gjør den ekstra frisk og god. Disse dressingene passer veldig godt sammen med pastasalat med ost og skinke.

Oppskrift på rømmedressing

Du trenger:

  • 1 beger lettrømme
  • 3 ss frisk gressløk
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt. Kan gjerne stå litt før den skal serveres, da får smakene satt seg.

Kan oppbevares i kjøleskap om du ikke bruker alt. 

To salatdressinger, rømmedressing og vinaigrette.

Både rømmedressing og vinaigrette med sitrus smaker nydelig på salat.

Oppskrift på vinaigrette med sitrus

Du trenger:

  • 3 dl olivenolje, extra virgin
  • 1 dl sitronsaft (du kan også bruke andre sitrusfrukter som lime eller appelsin)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper 

Slik gjør du:

Alle ingredienser blandes godt, gjerne på et glass med lokk som du kan riste. Husk å smake og tilpass salt og pepper etter din egen smak.

Vinaigretten kan oppbevares i kjøleskap et par uker etter at du har laget den.

De 3 beste dressingtriksene

Hemmeligheten bak en god vinaigrette er blandingsforholdet: Du trenger 1/4 eddik(syre) og 3/4 olje, samt krydder etter smak.

Her er tre ulike varianter:

  • 1 del balsamikoeddik og 3 deler olivenolje, riv en liten håndfull med basilikumblader i for ekstra smak.
  • 1 del bringebæreddik og 3 deler olivenolje, mos gjerne noen bringebær i dressingen, det både ser og smaker deilig.
  • 1 del sitrussaft og 3 deler olje, du kan også rive litt sitrusskall i dressingen for ekstra smak.


Du kan enten bruke blandingen som den er, eller du kan tilsette salt og pepper og gjerne flere krydderurter, om du ønsker det. En teskje eller to med sennep smaker også godt i dressingen. Prøv deg frem og lag din egen vri på dressingen.

Lag dressing til salaten dagen før. Da får smakene tid til å utvikle seg og du får en ekstra god dressing.