Til hovedinnhold
helgemat

Kaffesaus til lam

Visste du at smaken av kaffe passer utmerket til lam? Denne deilige kaffesausen kan du enten lage helt fra bunnen av, med kraft fra lammesteken, eller du kan "jukse" litt og bruke sjysaus fra pose. Uansett blir den helt nydelig!

Kaffesaus til lam

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

stekesjy (eller kraft fra lam, evt. sjysaus fra pose)

sitronsaft

flytende honning

soyasaus

kaffepulver (frysetørket)

fersk timian

kaldt smør

pepper

Fremgangsmetode

Kok opp sjysaus/kraft, sitronsaft, honning, soyasaus, kaffepulver og fersk timian. La alt småkoke under lokk i 5 minutter.
Sil av sausen og kok opp på nytt.
Ta sausen bort fra varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med pepper og juster sausen med honning, sitronsaft eller soyasaus etter behov.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆