Gjør sommermaten enkel for deg selv – kjøp en grillet kylling og prøv en av disse 3 deilige oppskriftene. De er som skapt for å nytes ute i det fine sommerværet.

Grillet kylling er en gavepakke til varme sommerdager, når matlagingen skal være så lettvint som mulig og helst være enkel nok til å ta med på piknik i parken eller å pakke med i tursekken. 

Rask og god mat med grillet kylling

Med grillet kylling fra butikken har noen andre tatt seg av den mest tidkrevende jobben. Den saftige og smakfulle kyllingen er krydret slik at den passer til det meste og alt du behøver er å bestemme hvordan du vil servere den. Best av alt – den er klar til å spises med en gang.

Hos Coop Marked har vi grillet kylling gjennom hele sommeren, slik at du alltid kan lage noe godt som ikke krever all verdens av planlegging.

Under har vi laget tre enkle oppskrifter med grillet kylling: en mettende salat, en klassisk kyllingsandwich og wrap med deilig dressing.

PRØV OGSÅMettende pastasalat med kylling og pesto

 

3 lettvinte sommerretter med grillet kylling

kyllingsalat med grillet kylling og nøtter

Oppskrift på saftig kyllingsalat

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 stk. hjertesalat, strimlet
  • 1 pk. ruccolasalat
  • 1 agurk, i biter
  • 1 gul paprika, i biter
  • 1 bunt reddiker, delt i 2
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 hel grillet kylling
  • 100 gram nøtter (valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter), ristet

Urtedressing

  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 dl majones
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss fersk koriander, finhakket
  • 1 ss fersk gressløk, finhakket
  • 1 ts revet limeskall (ca. 1 lime)
  • 0,5 ts grovt flaksalt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Lag dressingen først: Rør sammen lettrømme, majones, presset hvitløk og finhakkede urter.
  2. Smak til dressingen med revet limeskall, flaksalt og nykvernet pepper. Dressingen kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet.
  3. Kyllingsalat: Rens, skyll og tørk grønnsakene godt. Del opp i passe store biter og ha i en stor salatbolle.
  4. Skyll kidneybønnene og la de renne godt av seg. Bland sammen med resten av salaten.
  5. Riv eller skjær kyllingen i store biter og ha over i salatbollen. Velg selv om du vil beholde skinnet på eller ikke.
  6. Rist nøttene i en tørr stekepanne på sterk varme i noen minutter. Når du kjenner den gode aromaen fra nøttene og de begynner å svette litt og få farge, er de klare. Avkjøl.
  7. Server kyllingsalaten med ristede nøtter, urtedressing og godt brød.
kyllingsandwich med grillet kylling

Oppskrift på kyllingsandwich med bacon

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 8 skiver bacon
  • 8 ss majones
  • 2 fedd hvitløk, presset (kan sløyfes)
  • 0,25 ts pepper
  • 8 skiver brød (gjerne surdeigsbrød eller lyst landbrød)
  • 4 store salatblader
  • 0,5 grillet kylling
  • 0,5 rødløk, i tynne skiver
  • 2 tomater, i skiver

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200˚C. Fordel baconskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  2. Legg ferdigstekt bacon over på tørkepapir for å renne av overflødig fett. Da blir baconet sprøere.
  3. Rør sammen majones, presset hvitløk og nykvernet pepper.
  4. Rist brødskivene, enten i brødrister, i stekepanne eller på grillen. Smør majonesdressing på alle skivene.
  5. Legg på salatblader på halvparten av brødskivene og topp med rødløk og tomatskiver.
  6. Riv kyllingkjøttet i mindre biter og fordel på brødskivene. Legg til slutt på 2 sprøstekte baconskiver på hver sandwich og avslutt med brødskive på toppen.
  7. Spis kyllingsandwichen som den er eller server sammen med potetsalat, coleslaw eller pommes frites.
wraps med grillet kylling og karridressing

Oppskrift på kyllingwraps med karridressing

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 4 store tortillalefser
  • 8 salatblader, strimlet
  • 0,5 grillet kylling
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 mango, i strimler
  • 0,5 rødløk, i tynne ringer
  • 4 stilker fersk koriander
  • Tannpirkere uten smak

Karridressing

  • 1 dl lettrømme
  • 0,5 dl majones
  • 1 ts karri
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 0,5 ts brunt sukker
  • 1 ss fersk koriander, finhakket (kan sløyfes)
  • Grovt flaksalt og pepper

Slik gjør du:

  1. Lag dressingen først: Rør sammen rømme, majones og karripulver til dressingen. Smak til med sitronsaft, flaksalt og pepper.
  2. Smør litt dressing på tortillalefsene. Topp med salatblader, revet kylling, paprika, mango og rødløk. Avslutt med korianderblader.
  3. Brett eller rull tortillaen sammen og fest med en tannpirker på hver wrap.

TIPS: Kyllingwraps er perfekt å ta med på stranden eller piknik i parken. Pakk hver wrap inn i matpapir og bind sammen med litt hyssing.