Til hovedinnhold
kjøtt

Svinestek med svor

Høsten og vinteren er den perfekte tiden for en deilig svinestek.

Svinestek med svor

3t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

svinestek med svor

gulrøtter

løk

salt

pepper

vann

Hjemmelaget surkål:

kål

epler

salt

karve (liten)

vann

7% eddik

sukker

Dansk rødkål:

rødkål

syrlig eple

ripssaft

rødvinseddik

salt

pepper

kraft fra svinesteken (smak til med)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 230 °C, over og undervarme.
Rut svoren med en skarp kniv. Ikke vær redd for å skjære ned i fettet, men unngå å kutte i kjøttet.
Skrell gulrøttene og skjær disse og løken i store biter og legg i en form. Gni steken godt inn med salt og pepper og plasser den på toppen av grønnsakene.
Kok opp vannet, hell dette i formen og dekk til med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen.
Damp steken i ca 45 minutter. Da vil du se at svoren spriker litt.
Skru ned temperaturen til 175 °C. Ta steken ut og fjern folien. Stikk steketermometer inn i den tykkeste delen av svinesteken.
Stek videre til kjernetemperaturen er 68 °C, for medium stekt stek og 74 °C for en gjennomstekt.
Trenger svoren det, kan du bruke grillelementet de siste minuttene for å få den helt sprø.
Ta ut steken og la den hvile. Bruk kraften som har dannet seg i formen til sausen.

Hjemmelaget surkål

Snitt kålen fint. Eplene kuttes i små terninger.
Legg lagvis kål, eple, salt og karve i en gryte. Kok opp og la alt trekke i ca 45 minutter.
Smak til med eddik og sukker, og rør godt sammen.

Dansk rødkål

Snitt rødkålen fint, og riv eplet på et grovt rivjern. Ha kål, eple, saft, eddik, salt og pepper i en gryte, og rør godt sammen.
La kålblandingen koke på lav varme i en time under lokk. Fjern lokket og kok videre i ca 30 minutter til kålen er myk. Smak eventuelt til med litt kraft fra svinesteken.

 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆