Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Terteskjell med klassisk fyll

Terteskjell har nok tronet på mangt et spisebord opp gjennom 60- og 70-tallet. Ingen grunn til å slutte med det!

Terteskjell med klassisk fyll

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

frossen butterdeig

egg til pensling

Hvit saus med reker og fiskepudding:

smør

hvetemel

melk

salt og pepper (smak til)

pillede reker

fiskepudding (i biter)

erter og gulrotterninger

Fremgangsmetode

Tin butterdeigplatene. Kjevle ut en butterdeisplate og del i 4. Pensle endene med sammenvispet egg.
Bruk bunnen på en muffinsform og legg en av delene med butterdeig over. Pensle med egg. Stekes i en forvarmet ovn på ca. 200 grader til de er gyldne, i ca. 10 minutter.

Hvit saus med reker og fiskepudding

Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett mel og fres godt.
Tilsett melk under omrøring. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland inn reker, fiskepudding og grønnsakene i sausen. Anrett i terteskjell, pynt med dill og sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆