Burritos med lammekjøtt er rask og god hverdagskos. Og har du rester etter gårsdagens lammelår er dagens middag nesten i mål før du har begynt.

Vi elsker lammelår både til påske og på høsten, og nesten uten unntak blir vi sittende igjen med rester etter det store festmåltidet. Heldigvis er det lettvint å lage noe helt «nytt» med det smakfulle lammekjøttet – nemlig burrito! 

Rester av lammelår er perfekt til texmex

Burrito er en rett som kommer fra Mexico og består opprinnelig av en myk tortillalefse fylt med stekt storfekjøtt og bønner. Texmex-versjonen fra USA er gjerne større og fylles ofte med ris, grønnsaker, salsa og ost i tillegg.

I denne oppskriften har vi byttet ut storfekjøttet med rester av mørt og godt lammekjøtt. Det har en helt særegen smak som passer godt til de eksotiske kryddersmakene fra det meksikanske kjøkkenet. Og siden lammelåret allerede er stekt kan burrito-måltidet være klar på under en halvtime.

Mild avokadokrem til burrito med rester av lammelår

Genialt med avokadokrem

Guacamole, en tykk saus av most avokado, er vanlig tilbehør til meksikansk mat. Blander du sausen ut med rømme, blir smaken mildere og du trenger mindre avokado. Det er med andre ord perfekt i de tilfellene du er skikkelig fysen på guacamole, men kun har en halv avokado til overs.

Burrito med rester av lammelår

Oppskrift på burrito med rester av lammelår

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 ss smør
  • 1 gul løk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 pose kryddermiks til taco
  • 1 dl vann
  • 500 g rester av lammelår 
  • 4 store tortillalefser
  • 100 g revet ost
  • 1 avokado
  • 2 ss rømme eller crème fraîche
  • Salt og pepper
  • 2 ss fersk koriander, finhakket
  • 1 lime, i båter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Stek løk og paprika et par minutter under omrøring. Sett til side.
  3. Skyll bønnene og ha i stekepannen. Dryss over krydder og tilsett vann. Stek til væsken er halvert. Rør om underveis.
  4. Skjær rester av lammelåret i strimler og ha i stekepannen med bønnene. Senk temperaturen og la alt surre forsiktig til kjøttet er gjennomvarmt.
  5. Fyll lefsene med kjøtt, løk og paprika. Rull hver burrito sammen og legg med «sømmen» ned i en ildfast form. Dryss over litt revet ost, sett formen i ovnen til osten har smeltet.
  6. Rør sammen avokado og rømme til myk krem. Smak til med litt salt og pepper, finhakket koriander og en liten skvis limesaft.
  7. Server burritoene varme med avokadokrem og limebåter. Kokt ris, grønn salat, tacosaus og tortillachips er godt som tilbehør.