salat
Cæsarsalat med lun kylling
Cæsarsalat er klassikeren som aldri går av matmoten. Med kyllingfilet blir den smakfulle retten ekstra mettende.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkkyllingfilet
2 stkhjertesalat
30 gparmesan
150 gbacon
1 tssmør til steking
1 tsolje til steking
Cæsardressing:
2 stkeggeplommer
1 tsdijonsennep
1 feddhvitløk (finhakket)
3 stkansjosfileter
en halv stksitron (kun saft)
1 tshvitvinseddik
1 og en halv dlolje
en halv dlparmesan (finrevet)
1 tssalt og pepper (smak til)
Krutonger:
4 skiverlyst brød
1 håndfullfriske urter (fks. persille)
1 tsolje
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Skyll og snitt salaten, la noen blader være hele. Ha over i et stort fat eller en bolle.
Stek kylling i en stekepanne med olje og smør. Stek et par minutter på hver side til stekeskorpen blir gylden. Stek videre i ovnen på 180 grader i 15 minutter, til fileten er gjennomstekt.
Legg baconskivene på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen på 220 grader i 5 - 6 minutter. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir. Del baconet i biter.
Krutonger
Skjær brødet i biter, bland over godt med olje, salt og evt. urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til gylden, rør et par ganger.
Cæsardressing
Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en liten foodprosessor eller blender. Kjør ingrediensene på høy hastighet og hell i oljen med en tynn stråle. Dressingen skal få en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Vend inn halvparten av dressingen i salaten. Strø over brødkrutonger og bacon. Skjær kyllingfileten i tynne skiver og legg over salaten.
Ta over ekstra dressing hvis ønskelig, eller server resten i en skål ved siden av. Dryss over grovhakkende urter og parmesan før du setter salaten på bordet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆