Til hovedinnhold
salat

Cæsarsalat med lun kylling

Cæsarsalat er klassikeren som aldri går av matmoten. Med kyllingfilet blir den smakfulle retten ekstra mettende.

Cæsarsalat med lun kylling

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

kyllingfilet

hjertesalat

parmesan

bacon

lyst brød

friske urter (fks. bladpersille)

smør

olje

Cæsardressing:

eggeplommer

dijonsennep

hvitløk (finhakket)

ansjosfileter

sitron (kun saft)

hvitvinseddik

olje

parmesan (finrevet)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skyll og snitt salaten, la noen blader være hele. Ha over i et stort fat eller en bolle.
Stek kylling i en stekepanne med olje og smør. Stek et par minutter på hver side til stekeskorpen blir gylden. Stek videre i ovnen på 180 grader i 15 minutter, til fileten er gjennomstekt.
Legg baconskivene på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen på 220 grader i 5 - 6 minutter. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir. Del baconet i biter.
Skjær brødet i biter, bland over godt med olje, salt og evt. urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til gylden, rør et par ganger.

Cæsardressing

Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en liten foodprosessor eller blender. Kjør ingrediensene på høy hastighet og hell i oljen med en tynn stråle. Dressingen skal få en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Vend inn halvparten av dressingen i salaten. Strø over brødkrutonger og bacon. Skjær kyllingfileten i tynne skiver og legg over salaten.
Ta over ekstra dressing hvis ønskelig, eller server resten i en skål ved siden av. Dryss over grovhakkende urter og parmesan før du setter salaten på bordet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆