Lyst på noe godt som er enkelt å lage? Dadler surret med bacon er perfekt som snacks og til tapasbordet.

Dadler med bacon er vidunderlige smaker i skjønn forening. Disse godbitene er helt perfekte når du er fysen på noe godt.

Dadler med bacon, kremost og rosmarin

Magisk smakskombinasjon

Det som gjør disse godbitene så fantastisk gode, er kombinasjonen av det søte og det salte. 

I denne oppskriften har vi fylt dadlene med frisk kremost og rosmarin. Du kan prøve deg frem med forskjellige smaker på kremosten eller erstatte kremost med en bit parmesan. Og hvis du vil ha litt ekstra å tygge på, kan du legge en mandel inni hver daddel.

Dadler med bacon i ovnen

Denne tapasretten er rask å tilberede og steke – det er ikke vanskeligere enn å surre baconskiver rundt store dadler. Bruker du ikke alle dadlene i pakken, kan du dekke dem godt til og sette kaldt til dagen etter. 

Skal du ha 10-12 dadler til kveldskosen kan du steke dem i stekepannen. Hvis du skal lage mange dadler med bacon er det enklere å bruke stekeovnen. 

Dadler med bacon, kremost og rosmarin

Dadlene er aller best nystekte, mens de fremdeles er litt lune. Beregn 3-4 dadler per person. Dersom det mot formodning er noen til overs, kan disse settes i kjøleskapet og varmes opp dagen etter.  

Oppskrift på dadler med bacon

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 12 store dadler
  • 60 g kremost naturell
  • 1 stilk fersk rosmarin
  • 6 skiver bacon

Slik gjør du:

1.     Sett ovnen på 220 grader. Legg bakepapir på et stekebrett.

2.     Åpne hver daddel, fjern steinen og fyll med litt kremost og et par blader fersk rosmarin.

3.     Del baconskivene i to. Surr en baconstripe rundt hver daddel og legg dem på stekebrettet med skjøten ned. 

4.     Stek dadlene i ovnen i 10-12 minutter. Snu dadlene underveis i steketiden slik at baconet blir brunet på begge sider.

5.     Server mens dadlene fremdeles er litt varme.

TIPS: Du kan også lage dadlene uten kremost og rosmarin.