Lyst på en lettvint, god og rimelig middag? Nakkekoteletter i ovnen blir ekstra saftige og møre – hver gang!

Du er ikke alene om å fortvile over tørre koteletter, men om du velger nakkekoteletter neste gang er du nesten garantert å få et saftig resultat. Mer fett i selve kjøttet gir god saftighet og masse smak.

Rask hverdagsmiddag med nakkekoteletter

Nakkekoteletter av svin er et rimelig, godt og kjapt alternativ når hverdagsmiddagen helst skal stå på bordet i en fei. Kotelettene trenger bare å brunes raskt i stekepannen – resten kan ovnen ta seg av. Og selv da går det raskt unna. Denne middagen kan være klar til servering på 30 minutter.

Rask hverdagsfavoritt: Brennende kjærlighet - dansk kosemat

nakkekoteletter i ovn med rotgrønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker med mye smak

Her har vi satt sammen en herlig «alt i en form-middag» med smakfulle rotgrønnsaker. En god anledning til å bruke opp det du allerede har i kjøleskapet!

Til grønnsakene har vi rørt sammen en enkel marinade av olje, soyasaus og honning. Det gir både farge og herlig smak.

For alle som er glad i saus kan vi anbefale å lage en enkel sjysaus eller en klassisk brun saus med litt soyasaus i. Det passer veldig godt til de ovnsbakte nakkekotelettene og grønnsakene.

Oppskrift på brun saus finner du her.

Ovnsbakte rotgrønnsaker til nakkekoteletter i ovn

Oppskrift på alt i en form-middag med nakkekoteletter

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g småpoteter, delt i to
  • 200 g gulrot, i biter
  • 200 g rødbeter, i biter
  • 200 g sellerirot, i biter
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør, til steking
  • 4 nakkekoteletter à ca. 250 g pr stk.
  • 4 sjalottløk, delt i 2

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Smør en ildfast form med olje eller smør.
  2. Rens rotgrønnsakene og skjær i omtrent like store biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen.
  3. Rør sammen olje, soyasaus, honning og timian. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og bland alt godt sammen.
  4. Sett formen på rist midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Mens grønnsakene står i ovnen kan du forberede kotelettene.
  5. Tørk nakkekotelettene godt på begge sider og krydre med salt og pepper.
  6. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme og brun kotelettene ca. 2 minutter på hver side.
  7. Ta den ildfaste formen ut av ovnen og vend sjalottløk sammen med grønnsakene.
  8. Legg kotelettene på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Kilde: MatPrat