Til hovedinnhold
kjøtt

Enkel og god gryterett med kjøttdeig

Gryterett med kjøttdeig er den ultimate hverdagsmiddagen. Og med en «hemmelig» ingrediens løftes smaken til nye høyder. Dette kan fort bli familiens nye favorittmiddag!

Enkel og god gryterett med kjøttdeig

25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kjøttdeig

olje

gul løk

søtpotet

tomatpuré

hermetiske tomater

vann

grønnsaksbuljongterning

paprikapulver

karripulver

Peanøttsmør

sukker

salt og pepper (smak til)

grovhakkete peanøtter (til servering)

Fremgangsmetode

Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i en stor gryte på sterk varme. Sett kjøttet til side og senk temperaturen til middels sterk.
Ha litt olje i gryta og la løken surre forsiktig under omrøring i 2 minutter.
Tilsett brunet kjøttdeig, søtpotet i små terninger (ca. 2x2 cm), tomatpuré, hermetiske tomater, vann, buljongterning, krydder og peanøttsmør. Rør om og la gryteretten småkoke i ca. 8 minutter, eller til søtpoteten er ferdig kokt.
Smak til med sukker, salt og pepper. Topp med grovhakkede peanøtter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆