Gryterett med kjøttdeig er den ultimate hverdagsmiddagen. Og med en «hemmelig» ingrediens løftes smaken til nye høyder. Dette kan fort bli familiens nye favorittmiddag!

Vi blir aldri lei gode gryteretter! Det kan være alt fra god finnbiffgryte og chili con carne, til hverdagsklassikere som kremet kyllinggryte med bacon og sopp. Og når du vil at middagen skal gå ekstra kjapt på travle hverdager, er det lite som slår en god gryterett med kjøttdeig.

 

gryterett med kjøttdeig og søtpotet

Kjøttdeiggryte med ekstra god smak

Hverdagsmiddagen behøver ikke være kjedelig selv om det skal gå raskt unna. Med en pakke kjøttdeig eller karbonadedeig i kjøleskapet er du godt på vei allerede. Fyll på med de grønnsakene du liker best: løk, rotgrønnsaker og hermetiske tomater gjør gryteretten ekstra god og mettende.

I denne oppskriften har vi lagt til en «hemmelig» ingrediens, nemlig peanøttsmør. Det gir en rund og deilig smak. Velg gjerne en type peanøttsmør uten tilsatt salt eller sukker. Da får du bedre kontroll på smaken og kan krydre gryteretten slik du liker den aller best.

En frisk, grønn salat smaker alltid godt og er med på å gjøre hverdagsmiddagen litt sunnere. Ris, kokte poteter eller potetmos passer også godt som tilbehør.

Har du lyst til å prøve en vri på den klassiske potetmosen? Her er 3 herlige varianter av hjemmelaget potetmos.

gryterett med kjøttdeig og søtpotet

Oppskrift på gryterett med kjøttdeig

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss olje
  • 1 stk gul løk
  • 300 g søtpotet
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts karripulver
  • 2 ss peanøttsmør
  • 0,5 ss sukker
  • Salt og pepper
  • 2 ss peanøtter, grovhakket

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i en stor gryte på sterk varme. Sett kjøttet til side og senk temperaturen til middels sterk.
  2. Ha litt olje i gryta og la løken surre forsiktig under omrøring i 2 minutter. 
  3. Tilsett brunet kjøttdeig, søtpotet, tomatpuré, hermetiske tomater, vann, buljongterning, krydder og peanøttsmør. Rør om og la gryteretten småkoke i ca. 8 minutter, eller til søtpoteten er ferdig kokt.
  4. Smak til med sukker, salt og pepper. Topp med grovhakkede peanøtter før servering.