En deilig kremet søtpotetsuppe varmer godt i kulda. Med fetaost og ferskt brød som tilbehør blir du garantert mett.

Denne fargerike og friske søtpotetsuppa er som skapt for hektiske hverdager. Den er også perfekt å servere som forrett eller å ha med på tur i termosen.

Gi søtpotetsuppa ekstra god smak

Selv om søtpotet ikke er i slekt med vanlig potet, kan den fargerike rotgrønnsaken brukes til mye av det samme. Den kan både stekes, kokes, moses, friteres og bakes. 

For å få ekstra god smak på suppa kan du bake søtpoteten i ovnen. Ovnsbakingen gir søtpoteten en mørkere farge og en lett nøtteaktig smak som gir mer dybde til retten.

Fetaost og pinjekjerner til søtpotetsuppe

Oppskrift på søtpotetsuppe med fetaost

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 600 g søtpotet, i båter
  • 250 g poteter
  • 1,5 ss rapsolje
  • 1,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 gul løk, i båter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 8 dl grønnsakkraft
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2-3 dl matfløte
  • Salt og pepper
  • 150 g fetaost (terninger på glass i olje eller fra kartong)
  • 60 g ristede pinjekjerner
  • Fersk oregano

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Skrell og skjær søtpotet og potet i passe store terninger og ha over i en bolle. Hell over halvparten av oljen, salt og pepper og vend godt om.
  3. Fordel grønnsakene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 20-25 minutter.
  4. Finhakk løk og stek i av oljen i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme til løken er myk og blank.
  5. Tilsett finhakket hvitløk og paprikapulver og stek forsiktig i 1 minutt. Hvitløken bør ikke bli svidd, da får den en besk smak.
  6. Hell over grønnsakkraft og appelsinjuice og la alt koke opp.
  7. Tilsett de bakte grønnsakene i gryta og kjør suppen jevn med en stavmikser.
  8. Hell i litt og litt fløte til du får ønsket smak og konsistens. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper om nødvendig.
  9. Server søtpotetsuppen toppet med fetaost, ristede pinjekjerner og fersk oregano.

TIPS: Noen dråper god olivenolje og et dryss chilipulver gir søtpotetsuppa et ekstra kick.