Til hovedinnhold
grillmat

Hjemmelaget hamburger med luftige burgerbrød

En hjemmelaget hamburger er verdt tiden det tar å lage den. Jo mer kjærlighet du har til kjøttet, deigen og tilbehøret underveis – jo bedre vil burgeren smake. Servér med hjemmelaget chilimayo, syltet rødløk og ovnsstekte potetbåter for en skikkelig burgerfest!

Hjemmelaget hamburger med luftige burgerbrød

15min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Hamburger:

kjøttdeig

salt

pepper

smør eller olje til steking

Hamburgerbrød:

melk

vann

sukker

salt

fersk gjær

hvetemel

smør

egg til pensling

sesamfrø

Fremgangsmetode

Begynn med hamburgerbrødene, de tar lengst tid.

Hamburgerbrød

Ha melk, vann, sukker, salt, gjær og hvetemel i en bakebolle. Kjør sammen til en deig i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
Del smøret i terninger og tilsett litt og litt mens du elter sammen i kjøkkenmaskin. Elt sammen i ca. 5 minutter.
La deigen heve til doblet størrelse (ca. 1 time).
Bak ut og del deigen opp i 9 emner (ca. 100 gram pr. emne). Trill emnene til runde boller og klem dem flate med hånden. Dekk til og etterhev i ca. 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stø over sesamfrø. Stek i ovnen i 10 - 12 minutter på 225 grader.

Hamburger

Kna inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke bland for lenge.
Del deigen i 4 like store deler, og form dem til flate hamburgere.
Stek et par minutter på hver side, i varm panne med smør eller olje. Du kan også grille burgerene om du vil.
Legg gjerne på en osteskive rett før den er ferdig stekt. Ha over et lite «lokk» med aluminiumsfolie eller bruk lokk til stekepannen - da smelter osten.

Deilig tilbehør til hjemmelaget hamburger

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆