Det finnes ingen regel som sier at det MÅ være fredag for å spise taco. Denne familievennlige tacogratengen er den perfekte hverdagsmiddagen.

Hvis du går litt tom for inspirasjon til gode hverdagsmiddager kan vi anbefale å «låne» litt fra helgemenyen. Tacograteng er både raskt og enkelt, og har de samme gode smakene som fredagstacoen. Dette kommer garantert til å bli den nye middagsfavoritten i familien.

Lag tacograteng av rester

Grateng er kanskje den ultimate hverdagsmiddagen. Det er raskt og godt, alt i én form, og mulighetene for variasjon er uendelige. Med tacogratengen får du alle de deilige texmex-smakene samlet i en lettvint innpakning.

Tacograteng med enkle råvarer

Tacokrydder og tacosaus er viktig for å få de gode smakene, men ellers er det fritt fram for å fylle på med det du måtte ønske av kjøtt og grønnsaker. Har du rester i kjøleskapet er det perfekt å putte i gratengen. Det kan være nesten hva som helst av rester av kjøtt, kylling, grønnsaker og ost. 

Prøv også en annen rask og god grateng til hverdagsmiddagen: "lasagne" med pastaskruer i stedet for pastaplater.

Vil du variere med en kjøttfri tacograteng en gang iblant, kan kjøttdeigen byttes ut med en ekstra boks kidneybønner eller linser.

Start med kjøtt/bønner i bunnen av en ildfast form, og så fortsetter du bare å legge alt lagvis. Avslutt med tacosaus og revet ost. Enklere kan det nesten ikke bli.

tacograteng kan gjerne spises med tortillalefser

Oppskrift på tacograteng

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 ss olivenolje
  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 ss tacokrydder
  • 2 ss vann
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks ananas i biter
  • 1 liten boks mais
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 glass tacosaus
  • 100 g revet gulost

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 220˚C.
  2. Varm opp oljen i en stekepanne på sterk varme. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt.
  3. Rør inn tacokrydder og vann og stek videre på svak varme mens du forbereder resten.
  4. Skyll kidneybønnene og la de renne godt av. Hell av lake på ananas og mais og del paprika i små terninger.
  5. Fordel kjøttdeigen utover en smurt ildfast form. Legg på kidneybønner, mais, paprika og ananas. Topp med tacosaus og revet ost.
  6. Stek gratengen midt i ovnen i 20-25 minutter, til alt er gjennomvarmt og osten er smeltet og har fått litt farge.
  7. Server med tacolefser, grønn salat, ekstra tacosaus og rømme. Sprø tortillachips smaker også godt til.