Det er flest hverdager, også i adventstiden. Stekt julepølse med deilig tilbehør er kanskje noe av det enkleste og beste du kan lage til middag akkurat nå.

Ikke all julemat behøver å ta lang tid å forberede. Smakfull julepølse, for eksempel, er helt perfekt når du vil lage en rask hverdagsmiddag med smak av jul.

Julepølse med nytt tilbehør

Det er den gode kryddersmaken som gjør julepølsa så spesiell. Julepølse er obligatorisk i et ribbemåltid, men den kan veldig gjerne spille hovedrollen i lettvinte førjulsmiddager også.

Prøv også: Slik får du ribbe med sprø svor

stekt julepølse, eple og grønnsaker

Stekte eplebåter balanserer den smakfulle julepølsa slik at den blir litt mindre mektig. Velg gjerne syrlige epler. Sammen med sesongens deilige rotgrønnsaker blir det en fristende og fargerik hverdagsmiddag, klar på omtrent en halvtime.

Annet godt tilbehør til julepølse er svisker, fiken, sennep og potetlomper. Det er smaker som minner om jul og som passer utmerket til en rask førjulsmiddag.

julepølse og stekte epler og grønnsaker

Oppskrift på julepølse med stekte epler og rotgrønnsaker

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 gulrøtter, i biter
  • 2 pastinakk, i biter
  • 0,5 kålrot, i biter
  • 2 rødløk, i båter
  • 1 ss rapsolje, til steking
  • 2 røde epler, i båter
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss smør
  • 1 stilk fersk rosmarin
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss smør
  • 1 ss rapsolje
  • 600 g julepølse

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
  2. Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
  3. Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
  4. Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
  5. I en annen stekepanne, varm opp smør og rapsolje på middels sterk varme.
  6. Fjern skinnet på pølsa og del på skrått i passe store munnfuller. Stek pølsebitene til de får en fin stekeskorpe og er gjennomvarme.
  7. Øk temperaturen på stekepannen med løken. Tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin. Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.
  8. Server med kokte poteter, potetmos eller potetlomper.