Kabaret er klassisk selskapsmat som var fast inventar på alle koldtbord. Og kanskje er den det fremdeles? Hvis ikke, er det på tide å pusse støv av den igjen.

Alle som levde på 70- og 80-tallet har et forhold til kabaret. Og fortsatt har denne selskapsretten en tendens til å dukke opp igjen, enten det er til hverdag eller fest.

Det er ikke uten grunn. For dette er mat som passer både en sen sommerkveld, i konfirmasjon, 17. mai, bursdagsfest eller en helt vanlig hverdag. Den er super å kombinere med moderne tapas på et koldtbord.

Lag din egen variant

Kabaret er en matrett som inneholder klar gelé av kjøtt eller fiskekraft, ispedd ulike grønnsaker, og med godt innhold av fisk eller kjøtt.

En vanlig kombinasjon er reker, fiskepudding, grønnsaksblanding og egg. Men når du lager den selv, står du fritt til å legge inn de ingrediensene du liker aller best.  

Derfor blir det også fort en dekorativ rett å ha på bordet. Kabaret er enkelt og lage - men danderingen av må man sette av litt tid til. Bruk gode ingredienser, så får du et smakfullt og godt resultat.

 

Oppskrift på kabaret med egg, reker og fiskepudding

 

Du trenger:

  • 150 gram håndpillede reker
  • 150 gram fiskepudding
  • 1 pose lys aspik
  • 4 egg
  • ca. 3 dl amerikansk grønnsaksblanding
  • Dill
  • Sitron

 

Slik gjør du:

  • Lag aspik etter anvisning på posen, avkjøl.
  • Legg et tynt lag med aspik i bunnen av formen, avkjøl i kjøleskapet. Ferdig når det har stivnet.
  • Hardkok egg. Forvell grønnsakene.
  • Ta ut formen fra kjøleskapet, og legg litt dill i bunnen. Ha i resten av ingrediensene og dander slik du ønsker selv.
  • Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
  • Sett kabareten kaldt til den er helt stiv eller vent til neste dag.

Før servering:

  • Dypp formen raskt i varmt vann.
  • Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt. Hvis den ikke løsner kan du bløte et kjøkkenhåndkle med varmt vann og legge det rundt formen i ett minutt eller to.
  • Ta forsiktig av formen.
  • Server med ferskt brød, sitron og remulade.