Til hovedinnhold
kjøtt

Klassisk kjøttpudding

Kjøttpudding er tradisjonsretten som du faktisk kan lage mange varianter av, både når det gjelder fyll og topping.

Klassisk kjøttpudding

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Kjøttpudding:

karbonadedeig (evt. halvparten svinekjøtt)

stangselleri

stor løk

Worcestershire saus

ketchup

finhakket hvitløk

pepper

spisskumin

salt

egg (vispet)

melk

Tomatsaus:

Worcestershire saus

hermetiske tomater (finhakkede)

tomatpuré

ketchup

kraft (fra kjøttpuddingen)

finhakket persille

Fremgangsmetode

Finhakk stangselleri og løk. Varm en stekepanne med olje og stek det mykt. Ha det sammen med kjøttet i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen til en farse.
Ønsker du en fastere kjøttpudding kan du tilsette 1 ss potetmel i farsen.
Smør en ildfast stekebrett/form, og form farsen til kjøttpudding.
Stek i en forvarmet ovn på 170 ˙C i ca. 40 minutter. Ha over tomatsausen, og stek videre i 10 minutter.
Server med potetmos og grønne erter, eller bruk skiver av kjøttpudding til en sandwich.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆