Vil du spise mer hvit fisk er seibiff et godt alternativ. Med stekt løk og råkostsalat har du en god og sunn hverdagsmiddag for hele familien.

Sei er kanskje en av de beste matfiskene vi har, med masse smak. Og selv om den ikke er like hvit og flott som torsken, så er jo seibiff med stekt løk, råkostsalat, poteter og persillesmør en ekte middagsklassiker!

Seiens faste konsistens gjør at den tåler å bli brukt i alt fra supper til gratenger, gjerne sammen med sterke smaker. 

Hvorfor ikke prøve med sei neste gang du skal lage fiskesuppe? Det vil garantert falle i smak!

Saftig seibiff fra frysedisken

Frossen fisk har minst like god kvalitet som fersk og den magre seien har veldig god holdbarhet. Bare husk å la den tine skånsomt. Og med fisk i frysen, har du alltid en smakfull middag på lur.

Når du skal steke seibiff som har vært i frysen anbefaler vi en tur i vannbad først. Vann leder varme bedre enn luft og et vannbad tiner både skånsomt og raskt. Pakk fisken inn i en tett plastpose som deretter legges i kaldt vann i 30-60 minutter. 

slik tiner du frossen seibiff
vend seibiff i mel før den stekes

Seibiffen blir saftigere om den fremdeles er litt frossen i midten når den stekes.

Et annet alternativ er å ta fisken ut av frysen når du står opp om morgenen og la den ligge i kjøleskapet til du skal tilberede middagen. Fisk som skal inn i ovnen trenger du ikke tine i det hele tatt. Da er det bare å sette den rett i ovnen.

I frysedisken hos Coop Marked og Matkroken finner du alltid et godt utvalg av frossen fisk.

seibiff med stekt løk, poteter og råkost

Oppskrift på klassisk seibiff med stekt løk

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 800 g frossen sei uten skinn og bein
  • 60 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2-4 ss smør (til steking)
  • 100 g smør, smeltet
  • 2 ss persille, finhakket
  • 800 g kokte poteter
  • 0,5 sitron, i båter

Stekt løk:

  • 3 store løk, i tynne skiver
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker

Råkost:

  • 400 g gulrøtter
  • 0,5 sitron, saft og revet skall

Slik gjør du:

  1. Legg fisken til tining ca. 1 time på kjøkkenbenken. Du kan også tine fisken i kaldt vann, innpakket i en tett plastpose. Det tar litt kortere tid.
  2. Stek løken: Fjern tørre lag på løken og del i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin om du har.
  3. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett løk og sukker. La det surre til i 20-40 minutter til løken er myk og begynner å få en gyllen farge. Rør om underveis og pass på at løken ikke blir brent. Hold varm til maten skal serveres.
  4. Lag råkostsalat: Skrell gulrøttene og rasp på grovt rivjern. Riv over sitronskall og bland godt. Ringle til slutt over ferskpresset sitronsaft.
  5. Stek fisken: Del seiblokkene i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken og vend seibiffene i melet slik at alle sidene blir godt dekket.
  6. Smelt rikelig med smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek seibiffene godt på begge sider, til den er gjennomstekt og har fått fin stekefarge. Det tar 15-20 minutter.
  7. Persillesmør: Smelt smør i en liten kasserolle. Rør inn finhakket persille.
  8. Server seibiff og stekt løk med kokte poteter, persillesmør og sitronbåter.