Hjemmelaget fiskesuppe gir luksusfølelse i hverdagen. Det er rask og god hverdagsmat som kan varieres i det uendelige.

Kan det smake med en myk, fyldig og mettende fiskesuppe? Denne raske og gode hverdagsretten kan være klar til servering på under en halvtime, og passer like godt til familiemiddagen som til dugnadsfesten med hele nabolaget.

 

Fiskesuppe uten regler

Noe av det aller beste med å servere suppe til middag er at du kan trylle fram de deiligste godsaker selv om kjøleskapet nesten er tomt. Gå på skattejakt i kjøleskapet og fryseren, og finn fram det du har av fisk, grønnsaker og krydder.

En blanding av hvit og rød fisk gir ekstra god smak, mens noen få reker gir suppa et lite hint av hverdagsluksus.

I denne oppskriften har vi brukt løk, gulrøtter, chili og fersk dill, men det er ikke noe i veien for å fylle på med andre grønnsaker eller å bruke tørkede urter. Liker du ikke dill kan du bruke gressløk eller persille i stedet. 

fisk og reker til fiskesuppe

Frossen eller fersk fisk?

Er du usikker på om du skal bruke fersk eller frossen fisk i suppa? Begge deler går omtrent like raskt og smaker like godt. 

Frosne fiskefileter tines delvis, skjæres i terninger og legges rett i suppa. La alt trekke noen minutter til fisken er gjennomvarm, og så er det klart til servering.

Rester etter gårsdagens fiskemiddag er også perfekt å bruke i en fyldig og mettende fiskesuppe, og det samme gjelder fiskeboller. 

kremet fiskesuppe med reker og dill

Oppskrift på kremet fiskesuppe

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 ss rapsolje
  • 2 sjalottløk, i tynne ringer
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 gulrot, i tynne skiver
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • 8 dl fiskekraft
  • 4 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • 2 ss hvetemel + 2 ss kaldt vann, til jevning
  • 300 g torskefilet, i terninger
  • 300 g laksefilet (uten skinn og ben), i terninger
  • 2 vårløk, i skiver
  • 2 ss fersk dill, finhakket
  • 100 g reker (ferdig renset)

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på medium varme. Tilsett finhakket sjalottløk og la den surre seg blank og myk i ca. 5 minutter.
  2. Rør inn finhakket hvitløk, chili og gulrot i skiver og la alt surre i 1 minutt.
  3. Hell over fiskekraft, melk og kremfløte. Kok opp og la suppen forsiktig småkoke til gulrøttene er møre, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Ønsker du en fyldigere suppe, lag en meljevning: pisk sammen like mengder hvetemel og kaldt vann. Tilsett litt og litt og la suppen koke opp mellom hver gang til du har ønsket konsistens.
  5. Tilsett fisk, vårløk og dill og la alt trekke til fisken er gjennomvarm.
  6. Vend rekene inn i fiskesuppen rett før servering. Server med godt brød til.