Er det ikke grillvær ute? Da kan du heller kose deg inne med denne enkle og fargerike pastaretten med røkelaks, spinat og tomater. Det er den perfekte middagen på grå sommerdager!

Røkelaks er selvskreven på koldtbord, gjerne sammen med mild og god eggerøre. Men det er langt fra det eneste denne fisken kan brukes til. I selskap med cherrytomater, spinat og gressløk fra hagen blir røkelaksen til en frisk og lettvint sommermiddag.

Lettvint middag med røkelaks

Pasta er kanskje ikke det første du tenker på til røkelaks, men det blir en veldig enkel og god hverdagsmiddag, kanskje spesielt de dagene sommerværet ikke tillater matlaging ute.

ingredienser til pasta med røkelaks

Den salte fisken blir ekstra mild og fin med den fløtebaserte sausen, mens revet sitronskall og crème fraîche sørger for får en lett og frisk smak.

For enda mildere smak kan røkelaksen erstattes med varmrøkt eller grillet laks. Du kan til og med velge å sløyfe fisken helt og heller tilsette flere tomater, så har du en kjempegod vegetarmiddag. Enklere kan det nesten ikke gjøres.

Har du prøvd lefseruller med røkelaks? Det er perfekt fingermat og enkelt å lage til mange.

Har du mer røkelaks enn du får brukt, kan du fryse ned restene. Bare vær oppmerksom på at fettet kan blir harskt, så ikke la fisken ligge lenger enn et par måneder. (kilde: matvett.no)

pasta med røkelaks og spinat

Oppskrift på kremet pasta med røkelaks

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 320-400 g tagliatelle (eller vanlig spagetti)
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 pose babyspinat
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • 1 ts revet sitronskall
  • 0,25 ts pepper
  • 12 cherrytomater, delt i 2
  • 300 g røkelaks, i strimler
  • 1 dl revet parmesanost

Slik gjør du:

  1. Kok pasta som anvist, i lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet til sausen.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og la løk og hvitløk surre noen minutter, til det er blankt og mykt.
  4. Hell over fløte, crème fraîche og litt av kokevannet fra pastaen. Kok opp og senk temperaturen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet fra pastaen.
  5. Rør spinatbladet, finhakket gressløk og sitronskall inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
  6. Hell sausen over pastaen og bland godt. Vend til slutt inn cherrytomater og strimlet røkelaks. Server med revet parmesanost og godt brød.