Kremet pastasalat er enkel å lage og kan varieres etter hva du har i grønnsakskuffen.

Kremet pastasalat er perfekt sommermat. Den metter godt og passer like godt til lunsj på stranda som til ventepølser, burgere og spareribs på grillfesten.

Lag enkel grillmat med spareribs og coleslaw i sommer!

Kremet pastasalat uten oppskrift

Man trenger egentlig ikke oppskrift for å lage salat, det beste er å la innholdet i kjøleskapet bestemme. Start i grønnsakskuffen og sjekk om det er noen rester der som må reddes. Legg deretter turen innom ost- og påleggshylla, før du avslutter i avdelingen for gode ingredienser til en deilig dressing.

Grønnsaker til kremtet pastasalat

Grønn salat, sesongens grønnsaker, harde frukter, kyllingrester, spekeskinke, gulostskorper, blåmuggost, fetaost, egg – du kan lete en stund før du finner noe som IKKE passer i en kremet pastasalat.

Prøv også: Kremet pasta med røkelaks er deilig hverdagsmat

Denne ingrediensen gjør dressingen ekstra god

Dressingen er nøkkelen til en ekstra god kremet pastasalat. Har du rømme og majones er du på god vei og med litt syre for å balansere smaken er du nesten i mål.

Det som gjør vår enkle dressing spesielt god er revet parmesanost. Den salte osten, i kombinasjon med revet sitronskall og fersk basilikum, sender smaksløkene umiddelbart på en reise til Italia. Og det er jo sjelden feil.

Dressing til kremet pastasalat

Oppskrift på kremet pastasalat

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 250 g pastaskruer (bruk fullkornspasta hvis du vil)
  • 150 g baconbiter
  • 2 stilker vårløk, finsnittet
  • 1 rød paprika, i biter
  • 100 g sukkererter, i biter
  • 150 g reddik, i biter
  • 50 g ristede valnøtter

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl revet parmesanost
  • Revet sitronskall av 1 sitron
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts eddik
  • 2 ts sennep
  • 0,5 ts løkpulver
  • 1 ss fersk basilikum, finhakket
  • 0,5 ts sukker
  • 0,25 ts grovt flaksalt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pastaskruene som anvist på pakningen. Skyll godt under kaldt vann og la pastaen avkjøles og renne godt av seg i et dørslag.
  2. Brun baconbitene godt i stekepanne på ganske høy varme. Sett til side.
  3. Lag dressingen: Rør sammen og smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Lag salaten: Kutt vårløk, paprika, sukkererter og reddik i mindre biter og skiver.
  5. Bland grønnsakene sammen med pasta og baconbiter. Hell halvparten av dressing over salaten og bland sammen. Tilsett mer dressing til du føler det er nok. Sett salaten kjølig i minst 30 minutter, gjerne lenger.
  6. Rist grovhakkede valnøtter 3-4 minutter i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Dryss nøttene over salaten før servering.