Skal du lage festmat til mange er lefserull med røkelaks helt perfekt. Denne favoritten egner seg både som fingermat, forrett og på koldtbordet.

Skal du ha mange gjester på fest, enten til konfirmasjon, dåp eller julebord, er koldtbord alltid en suksess. Et godt koldtbord bør bestå av ulike retter, med både sjømat, kjøtt og vegetar. Det er også en fordel at maten passer godt sammen, slik at det er lett å sette sammen en god tallerken.

Tips til koldtbordet

Bergn mellom 500 og 600 gram mat til hver, inkludert tilbehør. Cirka halvparten bør være fisk eller kjøtt. Her er forslag til populære koldtbordretter:

Mat til sommerfestenSommerfest med norsk tapas

Lefserull med røkelaks til koldtbordet.

Lefserull med røkelaks er verdens enkleste koldtbordrett

Skal du lage en enkel koldtbordrett som veldig mange liker, er lefserull med røkelaks perfekt.

Lefserull med røkelaks

Til ca. 30 stk.

  • 1 pk kremost
  • 2 ss rømme
  • 1 ts sennep, gjerne sterk
  • 3 ss finhakket dill
  • salt og pepper
  • 1 pk soft tortilla (du kan også bruke potetlomper og lefser)
  • 200 g røkelaks

Slik gjør du:

  1. Bland kremost med rømme, sennep, finhakket dill,  salt og pepper.
  2. Smør kremen på tortillalefsene og legg tynne skiver røkelaks oppå.
  3. Rull sammen og del rullen i biter. Pynt med dill.

Tips!

I stedet for kremost kan du bruke rømme blandet med finhakket løk og dill. Eller du kan droppe å lage ostekrem, bare bruke kremosten som den er og blande inn finklippet dill.