Hva med å prøve en sunn og god fiskeburger med ovnsbakte søtpotetchips neste gang du skal ha fisk? Det er en rask og rimelig hverdagsmiddag som hele familien vil like.

En god fiskeburger kan absolutt måle seg med den mer klassiske kjøttvarianten. Hemmeligheten ligger i det gode tilbehøret. Vi har laget deilig mangodipp og en kremet salatblanding, som gjør dette til en god hverdagsmiddag.

Lynrask fiskeburger

Noe av det beste med denne middagen er at du ikke behøver å lage fiskeburgeren selv. Med hjemmelagde fiskekaker på lur i fryseren, eller ferdigkjøpte fiskeburgere og fiskekaker, kan maten stå på bordet på under 15 minutter. Litt lenger hvis du vil ha søtpotetchips til – men de er verdt de ekstra minuttene.

Prøv også vår populære oppskrift på hjemmelagde fiskekaker.

Her har vi tatt utgangspunkt i fiskeburgere eller fiskekaker laget på hvit fisk, men bruk gjerne lakseburger dersom du liker det best.

fiskeburger med søtpotetchips

Oppskrift på fiskeburger med salsa og søtpotetchips

Til 4 porsjoner trenger du:

Søtpotetchips:

  • 2 søtpoteter (ca. 800 g)
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 pose tacokrydder
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss grovt flaksalt

Dipp:

  • 2 dl lettrømme
  • 1,5 ss mangochutney

Fiskeburger:

  • 4 store fiskekaker eller fiskeburgere (hjemmelagde eller kjøpt i butikk)
  • 4 hamburgerbrød
  • 250 g cottage cheese (et lite beger)
  • 0,5 hjertesalat, i tynne strimler
  • 0,5 rødløk, i tynne skiver
  • 0,5 ts limesaft
  • Salt og pepper
  • Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Start med søtpotetchipsene: Forvarm ovnen til 225 grader varmluft og kle stekebrettet med bakepapir. Skrell søtpotetene og skjær i tykke staver.
  2. Ha maisenna i en brødpose sammen med søtpotetstavene. Lukk posen og rist godt. Søtpotetchips blir ikke veldig sprø på grunn av lite stivelse, men dette gjør at de blir litt sprøere.
  3. Ha krydder og olje i posen med søtpotetene og rist godt til alt er jevnt fordelt. og legg utover stekebrettet. Prøv å unngå at søtpotetstavene ligger over hverandre.
  4. Stek midt i ovnen,  i ca. 20 minutter, til søtpotetchipsene er møre og gylne. Dryss på grovt flaksalt før servering.
  5. Rør sammen dipp: Bland lettrømme og mangochutney i en skål.
  6. Lag fiskeburgerne: Stek fiskeburgerne/fiskekakene på middels sterk varme til de er gjennomvarme. Varm burgerbrødene noen få minutter i ovnen.
  7. Finsnitt vasket hjertesalat og rødløk. Ha i en bolle sammen med cottage cheese og rør om. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
  8. Legg litt salat på burgerbrødet og legg på fiskeburgeren, litt mangodipp og fersk koriander. Server med søtpotetchips og resten av mangodippen.