Pastasalat med kylling er perfekt middag når du ikke har tid til å lage mat. Hjemmelaget grønn pesto setter prikken over i'en.

Det er ikke alle dager man har lyst til å stå over varme gryter på kjøkkenet. Det er heller ikke alle dager man orker å spise store, tunge måltider. For disse anledningene finnes det heldigvis pastasalat, en deilig og mettende salat som er lettvint å lage og enkel å variere.

 

Frisk pastasalat med kylling og pesto.

Med kylling og hjemmelaget pesto får du deilig, mettende salat til lunsj, middag og kvelds.

Lag pastasalat av restene

Pastasalat er en flott måte å spise opp restematen på. Hvem har vel ikke kokt for mye pasta en gang eller to i livet?

I tillegg til kokt pasta kan du fylle på med knasende sprø grønnsaker, litt kjøtt eller fisk og en herlig dressing. Denne middelhavsinspirerte pastasalaten med kylling og grønn pesto er en klassiker vi aldri går lei.

Har du ingen rester, men har veldig lyst på pastasalat likevel? Da er det bare å følge oppskriften som står litt lenger ned.

Ta maten med ut

Liker du å spise ute når været tillater det? Da er pastasalat tingen. Den er kan enkelt pakkes med i en lunsjboks, og kan nytes både på en sommervarm strand eller ved siden av skisporet.

På varme dager kan det være lurt å pakke med et par kjøleelementer i piknikkurven for å være sikker på at pastasalaten holder seg.

Prøv også: Pastasalat med ost og skinke

Hjemmelaget pesto i en skål.

Hjemmelaget grønn pesto gir det lille ekstra til denne retten.

Oppbevarer du kokt pasta riktig?

Du bør være ekstra påpasselig når du skal oppbevare ferdigkokt pasta, for å hindre utvikling av bakterien Bacillus cereus. Den har spesielt gode vekstvilkår på kokt ris og pasta som oppbevares mange timer i romtemperatur.

Er du flink til å avkjøle pastaen raskt med påfølgende oppbevaring i kjøleskapet på ca. 4˚C, er det ikke noe i veien for å bruke den dagen etter i deilig pølsegrateng eller som her, i en fristende pastasalat.

Mettende pastasalat med kylling og pesto.

Restene får nytt liv i rask og lettvint pastasalat.

Oppskrift på pastasalat med kylling og grønn pesto

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 kyllingfileter, strimlet
  • 2 ss soltørkede tomater (i olje), strimlet
  • Salt og pepper
  • 300 g pastasløyfer
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 0,5 rødløk, i tynne skiver

 

Grønn pesto

  •  1 potte fersk basilikum
  •  2 fedd hvitløk
  •  2 ss ristede pinjekjerner
  • 50 g revet parmesan
  • 1,5 dl god olivenolje
  •  Grovt flaksalt

Slik gjør du:

  1. Tørk kyllingfiletene godt og skjær i strimler.
  2. Varm opp litt olje fra glasset med soltørkede tomater på sterk varme. Brun kyllingstrimlene godt og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og stek videre under omrøring til kyllingbitene er gjennomstekt. Avkjøl.
  3. Kok pasta som anvist i lettsaltet vann. Rens brokkoli og del i små buketter. Kok brokkolibitene sammen med pastaen det siste minuttet.
  4. Skyll pasta og brokkoli godt i kaldt vann og la renne godt av i et dørslag.
  5. Lag pesto: Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor. Spe på med olje mens maskinen til en tykk og jevn saus. Smak til med salt.
  6. Vend pasta, brokkoli og mesteparten av pestoen sammen i en stor salatbolle.
  7. Ha kylling, soltørkede tomater og rødløk i salatbollen og bland godt. Server med godt brød og resten av pestoen.