Til hovedinnhold
suppe

Minestrone - en smak av Italia

Minestrone er en nydelig, mettende grønnsakssuppe med opprinnelse i Italia. Minestronesuppen er for italienerne litt som lapskausen er for oss nordmenn. Vi tar det vi har i kjøleskapet, og de grønnsakene som er i sesong - pluss litt tomater og pasta. Det blir det både billig og god middag av!

Minestrone - en smak av Italia

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

rødløk

hvitløk

purreløk

gulrøtter

stangselleri

fennikel

stor potet

hakkede tomater

hvite bønner

liten squash

kål

kraft eller buljong (enten grønnsaks- eller kyllingbuljong)

tørr pasta

oregano

laurbærblader

olivenolje

salt og pepper (smak til)

fersk basilikum (til servering)

revet parmesan (til servering)

Fremgangsmetode

Finhakk løk og hvitløk, og strimle purren. Kutt gulrøtter, stangselleri, fennikel og potet i små biter.
Hell et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte og ha i alle grønnsakene. La blandingen steke på middels varme i 10-15 minutter, mens du rører jevnlig. Grønnsakene skal ikke bli brune, bare møre.
Finsnitt kålen og kutt squashen i biter, og ha den i suppen sammen med tomatene, oregano, laurbærblader og kraften, og gi suppen et oppkok. Ha i bønnene og la suppen småkoke i fem minutter, eller til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente, etter tilberedningsinstruksjonene på pakken, og hell av vannet. Om du vil ha pastaen i suppen eller servere den ved siden av, bestemmer du selv.
Server den dampende suppen med revet parmesan og finhakket, fersk basilikum på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆