Unn deg noe ekstra godt til middag i dag! Lett kremet pasta med reker og erter er et lite stykke luksus for alle som liker lettvinte hverdagsmiddager.

Denne kjappe og enkle hverdagsmiddagen med pasta, reker og erter er perfekt når du har rester etter rekefesten. I tillegg ser det så delikat ut at ingen vil tro det tok kun 20 minutter å lage. Her snakker vi hjemmelaget fast food av ypperste klasse.

Pasta med reker er hverdagsluksus

Noe av det beste med å ha rekefest er de rekene som er til overs. De kan enten bli til et stort og deilig rekesmørbrød – eller de kan brukes i denne kjappe og lettvinte pastaretten med erter og dill. Det som tar lengst tid er å skrelle rekene. Eller å vente på at rekene skal tine dersom du bruker frosne reker.

frosne reker til pasta

Her er våre 3 beste tips til å tine rekene!

Varier med grønnsaker og urter

Vi elsker smaken av dill og reker sammen, men det er ikke noe i veien for å bytte ut både urter og grønnsaker hvis du vil variere litt. Estragon gir pastaretten en spennende fransk twist, mens hjemmelaget basilikumpesto vil sende smaken litt mer i retning av Italia.

Så enkelt er det å lage hjemmelaget pesto!

De søte ertene kan erstattes med både grønn asparges, vårløk og sukkererter. Ta det som er enklest og det du liker best selv. Da blir denne pastaretten raskt en ny hverdagsfavoritt.

Perfekt i suppe: Kremet fiskesuppe med reker

pasta med reker, dill og erter

Oppskrift på pasta med reker og erter

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 800 g reker (med skall)
  • 300 g spaghetti eller tagliatelle
  • 0,5 gul løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • olje til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl grønnsakkraft
  • 125 g grønne erter (frosne eller på boks)
  • 2 ss fersk dill, finhakket
  • 50 g parmesanost, revet

Slik gjør du:

  1. Tin rekene på kjøkkenbenken dersom de er frosne. Skrell deretter rekene og sett til side.
  2. Kok pasta som anvist. Tørr pasta må kokes lenger, mens fersk pasta er klar på et par minutter.
  3. Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme og la løken surre forsiktig til den er blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk og la alt surre ca. 1 minutt under omrøring.
  4. Hell over fløte og grønnsakbuljong og kok opp.
  5. Tilsett erter og finhakket dill og vend inn avrent pasta og reker. Server med revet parmesanost.