Hvorfor ikke prøve reinskav, sopp og tyttebær i pitabrød til middag? Det nydelige kjøttet er klart på 1-2-3 og smaker fantastisk av norsk natur.

Reinskav er godt og magert kjøtt som er superkjapt å tilberede. Det er jo perfekt når du trenger kjappe middagsløsninger på travle hverdager.

Reinskav til mer enn bare gryterett

Vil du ha godt kjøtt av høy kvalitet og med en helt unik smak, da velger du reinskav. Det er mulig du kjenner det bedre som finnbiff, men råvaren er den samme. Og det er nesten ikke grenser for hvor mye deilig hverdagsluksus du kan lage.

Hjemmebakte pitabrød løfter hele måltidet!

Både wok, pizza, wraps og pita kan få en artig, norsk vri med det nydelige kjøttet. 

Reinsdyrskav i pitabrød

Du finner reinskav i frysedisken hos oss i Coop Marked og Matkroken.

Slik steker du reinskav 

I motsetning til alt annet frossent kjøtt, blir reinskav best når det går rett fra frysen til stekepanna. Årsaken er at de tynne skivene mister mye væske når de tiner og kan dermed bli tørt.

Slik lager du verdens beste finnbiffgryte.

Bruk en tykkbunnet stekepanne som holder godt på varmen, for eksempel jernpanne. Stek frossent eller halvtint kjøtt i flere omganger på sterk varme. Et par minutter er alt som trengs for å brune kjøttet. Denne metoden sikrer at stekepannen ikke blir for nedkjølt slik at kjøttet koker og blir tørt.

Slik steker du reinsdyrskav

Oppskrift på reinskav i pitabrød

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g reinskav
  • 4 ss smør
  • 200 g sjampinjong, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 purre, finsnittet
  • 2 stilker fersk timian
  • 4 pitabrød
  • 1 stk rødløk, i tynne ringer
  • 50 g ruccola

 

Rørte tyttebær er vanlig til finnbiffgryte, men her ønsker vi å dempe sødmen litt. Den enkle tyttebærdressingen setter en frisk og lett syrlig smak på helheten. 

Tyttebærdressing:

  • 3 ss rømme
  • 1 ss rørte tyttebær, eller tyttebærsyltetøy
  • 0,5 ts grovt flaksalt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. La reinskavet ligge i pakken på benken mens du gjør klar resten.
  2. Smelt halvparten av smøret i stekepanne på sterk varme og stek sjampinjongskivene til de begynner å få farge. Senk temperaturen til middels varme og tilsett finhakket hvitløk. La alt surre i 3-4 minutter. Sett til side.
  3. Sett opp temperaturen igjen og stek reinsdyrkjøttet raskt i flere omganger. Krydre med salt og pepper.
  4. Når alt kjøttet er brunet tilsettes finsnittet purre og stilker med fersk timian. Rør om og la alt surre i ca. 1 minutt.
  5. Lag tyttebærdressingen: Bland sammen rømme og rørte tyttebær i en skål. Smak til med flaksalt og pepper.
  6. Varm opp hjemmelagde pitabrød eller følg anvisning på pakningen.
  7. Fyll pitabrødene med reinskav, stekt sopp, rødløk, paprika og ruccula. Topp med frisk tyttebærdressing.