Bruk restene fra rekefesten til å lage en nydelig rekesalat. Den enkle, men luksuriøse frokostsalaten kommer garantert til å bli en ny favoritt!

Visste du at reker er nummer 3 på lista over hva vi nordmenn koser oss med på fredagskvelden, kun slått av pizza og taco? De aller fleste liker å nyte reker som de er, kun sammen med loff, majones og annet godt tilbehør.

Dagen etter kan du kose deg med hjemmelaget frokostsalat, som er smekkfull av saftige reker. Det er det verdt å kjøpe inn noen ekstra reker for!

Restefest med hjemmelaget rekesalat

Til denne rekesalaten trenger du majones, litt syre fra sitron, krydder og kanskje noen ferske urter, i tillegg til rekene. Kokt egg og litt paprika passer også godt til. Bruk fantasien og eksperimenter med det du har tilgjengelig.

Hjemmelaget rekesalat er ypperlig å lage til 17. mai-frokosten eller koldtbordet. Eller hva med å invitere til en hyggelig lunsj i helgen? Rekesalaten kommer garantert til å bli en hit!

Glad i reker: Kremet fiskesuppe med reker

3 metoder for å tine reker

Frosne reker er gjerne store og saftige, og med riktig behandling bevarer du både smak og konsistens på rekene etter at de har tint.

  1. Planlagt rekefest: Det aller beste er å la rekene tine langsomt i kjøleskapet, gjerne over natten. Det er også det Mattilsynet anbefaler, men det krever at du har planlagt rekefesten i god tid.
  2. Skal du ha spontan rekefest? Spre rekene utover et stykke matpapir og la dem tine i romtemperatur. Det tar et par timer. Det er lurt å tørke bort tinevannet underveis.
  3. Et tredje tips er å gi rekene en kjapp runde i kokende, lettsaltet vann før du avkjøler dem raskt i iskaldt vann.
En skål med pillede reker til rekesalat.

Husk at du kan koke nydelig, hjemmelaget kraft av rekeskallet. Kraften kan du bruke i denne himmelske fiskegryta.

Oppskrift på kremet rekesalat

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 50 g majones
  • 50 g lettrømme
  • 1 ts sterk sennep
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,25 sitron, revet skall
  • 1 ss fersk dill, finhakket
  • salt og pepper
  • 200-300 g ferske reker (ferdig renset)
  • 1 stilk vårløk, finhakket

Til servering:

  • Brød
  • Avokado
  • Ruccolasalat

Slik gjør du:

  1. Lag dressing: Rør sammen majones, rømme, sennep, sitronsaft, sitronskall og dill. Smak til  med salt og pepper.
  2. Rens rekene og finhakk vårløken og bland sammen med dressingen.
  3. Server rekesalaten på godt brød, gjerne med grønn salat og avokado i skiver.

Kilde: Matportalen.no