Husker du smaken av gode, myke fleskepannekaker? Nå er det på tide å gi nytt liv til denne tradisjonsrike kosematen.

Kombinasjonen av salt kjøtt, myke pannekaker og søt sirup bringer fram gode barndomsminner. I mange år har fleskepannekakene måtte vike plassen for andre, mer moderne retter. Men nå er det på tide å få selve definiasjonen av kosemat tilbake på menyen.

Og en spiseskje med blåbærsyltetøy vil gjøre fleskepannekakene enda bedre!

Slik steker du bacon

Hemmeligheten bak en skikkelig god fleskepannekake er selvfølgelig baconet. Det er flere måter å steke bacon på, avhengig av hvordan du liker det:

  1. Hvis du liker sprøtt og godt stekt bacon, steker du det på middels høy varme med litt smør i panna. Jo lenger du steker baconet, desto sprøere og saltere blir det. 
  2. Liker du saftig og mykt bacon, steker du det bare et par minutter på hver side.
  3. La baconet renne av på et kjøkkenpapir etterpå. Da får du silt vekk alt overskuddsfettet, og baconet holder seg sprøtt og godt.

Hvis du synes det blir litt for mye os på kjøkkenet når du steker bacon i panna, kan du også steke det i ovnen. Legg baconstrimlene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i 5-6 minutter ved 220 grader varmluft.

Fleskepannekaker i ovnen

Det tar ikke veldig mye lengre tid å lage fleskepannekaker enn vanlige pannekaker. Baconet steker du mens pannekakerøra sveller. Du kan også lage fleskepannekaker i stekeovnen, da får du en tykkere pannekake:

Fordel baconbitene i en ildfast form og hell pannekakerøra over. Stek ved 220 grader i cirka en halvtime, til fleskepannekaka er gjennomstekt og gyllen. 

Oppskrift på fleskepannekaker

Oppskriften gir 10 fleskepannekaker:

  • 5 dl melk
  • 5 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 4 dl mel
  • smør til steking
  • 300 gram bacon
  • blåbærsyltetøy
  • lønnesirup

Slik lager du fleskepannekaker:

1. Rør sammen de våte ingrediensene og deretter rør inn det tørre, til en pannekakerøre. La røren svelle i 20 minutter.
2. Skjær baconet i biter og stek det gyllent i en varm stekepanne. La baconet renne av på et kjøkkenpapir.
3. Ha en liten bit smør og noen biter bacon i stekepanna og ha i pannekakerøre. Drei på panna slik at røra dekker hele bunnen. Stek ved middels varme et par minutter på hver side.
4. Server med blåbærsyltetøy eller lønnesirup, ev resten av baconbitene.

Foto og oppskrift: Kristine Moen Lippard - Favorittoppskrifter