Sommerkoteletter på grillen er rask og god sommermat. Med deilig kremet makaronisalat som tilbehør har du en lettvint hverdagsmiddag til hele familien.

Om sommeren elsker vi å lage lettvint mat som krever lite forberedelser. Med en skikkelig god sommerkotelett, godt tilbehør og noen enkle tips til grillingen er årets sommerfavoritt straks i boks.

Aldri mer tørre sommerkoteletter

Noen enkle triks kan gjøre sommerkotelettene til en sommerfavoritt:

  1. Velg tykke koteletter. Det er enklere å få et saftig resultat på grillen når det er litt tykkelse på kjøttstykkene.
  2. Hvis du i tillegg snitter svoren før kotelettene legges på grillen vil ikke de ikke krølle seg. Dermed blir det enklere å steke kjøttet jevnt.
  3. Lag soner med direkte og indirekte varme på grillen. Du oppnår best resultat når kotelettene stekes raskt på sterk varme, for deretter å etterstekes på lav varme til de akkurat er gjennomstekt. 
sommerkoteletter med makaronisalat

Mild og god makaronisalat

Til den salte og røkte sommerkotelett-smaken passer det veldig godt med mildt tilbehør. Smørdampet sommerkål er en klassiker, men også potetsalat eller en herlig melonsalat vil passe godt til. Dette er smaker som balanserer godt til kjøttet.

Vi er liker spesielt godt denne makaronisalaten til grillmat. Den ligner på en klassisk potetsalat, bare med kokt makaroni og litt ekstra godsaker. Og med kokte egg blir salaten ekstra mettende.

Makaronisalaten blir bare bedre av å stå litt, så den kan gjerne lages dagen i forveien. Og blir det noen rester kan du ha resten på grillpølsene neste dag.

Herlig hverdagsmiddagKoteletter på grønnsakseng

makaronisalat til sommerkoteletter

Oppskrift på sommerkoteletter og kremet makaronisalat 

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 250 g makaroni (ukokt)
  • 4 egg, hardkokte
  • 0,5 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • 0,5 ts sterk sennep (f.eks. Dijonsennep)
  • 1 ss agurkmix (eller finhakkede sylteagurker)
  • 0,5 sitron, revet skall av
  • 0,5 ts hvitvinseddik (eller sitronsaft)
  • Salt og pepper
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 0,5 rød paprika, i små terninger
  • 4 sommerkoteletter
  • 1-2 ss rapsolje

 

Slik gjør du:

  1. Kok makaroni i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og skyll godt i kaldt vann. La pastaen renne godt av i et dørslag og ha deretter over i en bolle.
  2. Hardkok egg og avkjøl i kaldt vann. Bruk eggedeler til å dele eggene i små biter.
  3. Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, revet sitronskall, hvitvinseddik, salt og pepper.
  4. Bland sammen makaroni, egg, vårløk og paprika. Vend inn dressingen og la makaronisalaten stå ca. 30 minutter før servering.
  5. Pensle sommerkotelettene med litt olje på hver side. Grill 2-3 minutter på hver side på direkte varme. Flytt deretter kotelettene over på indirekte varme og grill videre til de er gjennomstekte (2-3 minutter). Server sommerkotelettene med kremet makaronisalat og frisk salat.