Denne kyllingsuppen er enkel, smakfull og næringsrik. Perfekt middag!

Suppe er mat som passer både til lunsj og middag. Det er mettende, varmende og næringsrikt, og hjemmelaget suppe inneholder bare en brøkdel av saltet i suppe fra pose.

Når man lager selv kan man også velge å bytte ut eller tilføre ingredienser i oppskriften. På kalde dager er det også alltid godt med en suppe som varmer.

Denne kyllingsuppen er enkel, smakfull og næringsrik. Oppskrift på hjemmelaget kyllingsuppe med persille og hvitløk.

Flere varianter av kyllingsuppe

Det finnes flere varianter av kyllingsuppe. Med smaker fra India, Thailand eller Sør-Amerika. Klassisk kyllingsuppe består av kylling med klar kraft og grønnsaker. I kyllingsuppe kan man også tilsette nudler eller pasta.

Når du lager kyllingsuppe er det best å bruke hel kylling. Kyllingbryst kan bli litt tørt.

Prøv også: Varmende indisk hønsegryte

Tilsett urter i kyllingsuppen

Krydderurter gir god smak til kyllingsuppen. Urter kan tilsettes ved servering. Det smaker også godt med ferskt brød.

Litt revet parmesan eller annen fast ost kan også gi en ekstra spiss på suppen.

Denne kyllingsuppen er enkel, smakfull og næringsrik. Oppskrift på hjemmelaget kyllingsuppe med persille og hvitløk.

Oppskrift på kyllingsuppe

Dette trenger du:

  • 1 kg hel kylling
  • Ca. 1,2 l vann
  • 2 ts salt
  • 3 løk
  • 3 hvite pepperkorn
  • 2 persillestilker
  • 1 laurbærblad
  • 2 gulrot
  • 2 stilker stangselleri
  • 4 hele hvitløksfedd
  • Bladpersille 
Denne kyllingsuppen er enkel, smakfull og næringsrik. Oppskrift på hjemmelaget kyllingsuppe med persille og hvitløk.

Slik gjør du:

1. Del kyllingen i fire og del skroget i to, legg det i en tykkbunnet gryte. Hell i vannet (vannet skal akkurat dekke kyllingen). Tilsett krydderet og hvitløksfedd. Skrell løk, del i to og kutt i tynne skiver, legg i gryten. Del opp stangselleri i biter og tilsett i gryten. Kok opp og la trekke på svak varme i ca 40 minutter. Skum av flere ganger mens det koker.

2. Ta ut alt av ben og vinger, rens det for skinn og ben, skjær eller riv kjøttet i biter. Legg til side.

3. Hakk opp gulrot (diagonale biter) og la koke videre i gryten i ca 30 minutter. Ta ut resten av kyllingkjøttet (brystet) og rense fritt for skinn og ben.

4. Rør inn kyllingkjøttet i gryten. Server med bladpersille og nybakt brød eller loff/baguette, gjerne med godt smør.